Back to top

Lleugera recuperació de les ofertes de treball gestionades per Mas Carandell

És preveure que a final del 2021 s’hagin realitzat un 30% d’orientacions més respecte al 2020.

Mas Carandell ha realitzat balanç dels primers sis mesos de l’any per veure quines són les tendències pel que fa als seus programes d’orientació i d’ocupació. En general, i malgrat continuar augmentant el nombre de persones que s’hi adrecen per tal de trobar suport en el procés de trobar feina o millorar la que tenen, el balanç del primer semestre del 2021 deixa entreveure, tot i la situació d’incertesa, una lleugera recuperació de l’ocupació perquè sembla que el nombre d’ofertes de treball de les empreses té caràcter ascendent.

Programes d'orientació laboral i recerca de feina 

El primer semestre del 2021 posa de manifest un clar increment de participants en els programes d'orientació de Mas Carandell en relació amb els dos anys anteriors. Si l’any 2019 es van atendre 539 persones i l’any passat, amb motiu de la crisi de la COVID, el nombre va pujar fins a 667, pel que fa a enguany, durant els primers 6 mesos ja se n’han atès 437 persones, la qual cosa fa preveure que a final del 2021 s’hagin realitzat un 30% d’orientacions més respecte al 2020.

La xifra inclou totes les persones que participen en els diversos programes i recursos d’orientació laboral i professional, tant per recerca de feina com per assessorament en l’acreditació de competències professionals o bé orientació acadèmica. Alguns d’aquests recursos estan cofinançats pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i d’altres són recursos propis de Mas Carandell amb finançament municipal. 

Aquest augment també s'observa en la quantitat de noves persones enregistrades com a demandants d’ocupació des del 2019 a l’aplicatiu d’ofertes de feina de Mas Carandell, així com en el nivell d’activitat que aquestes tenen en aquest portal d’ocupació.

En aquest sentit, l’any passat el portal va sumar 3205 persones més enregistrades i en el que portem d’any 1616 noves altes, una tendència similar. Mentre que pel que fa a l’activitat, l'any 2020 prop de 3.000 persones més que l’anterior estaven en recerca i mantenien el seu perfil activat (als 6 mesos d'inactivitat en l’aplicatiu es desactiva fins que la persona realitza algun canvi o gestió des del seu espai personal).

Gestió d'ofertes de treball

Pel que fa a les ofertes de feina, l'any 2020 el nombre d'ofertes gestionades a través del portal d'ocupació va ser de 296, una xifra que respecte al 2019 representava una davallada de més de 200. Però a finals de juny d’enguany s’observa un canvi, ja són 211 les ofertes laborals publicades. De seguir aquest ritme en els propers sis mesos, es podria preveure que a final d’any, Mas Carandell podria arribar a gestionar 100 ofertes més que l’exercici passat, tot i que encara estaríem per sota del 2019 amb unes altres 100.

Paraules clau:

Notícies relacionades