Back to top

El llibre il·lustrat 'Fot-li que és de Reus' a punt de ser una realitat

El llibre il•lustrat 'Fot-li que és de Reus' està a punt d'arribar als 150 padrins amb la campanya de micromecenatge. El llibre estarà protagonitzant pel perfil de 100 reusencs en mans del dissenyador Jordi Romero i narrat pel periodista Josep Baiges.
Josep Baiges i Jordi Romero.

Passar de publicar il·lustracions de personatges imaginaris al Facebook, a fer-ne de personatges amb nom i cognoms de la ciutat de Reus. Jordi Romero il·lustra el llibre 'Fot-li que és de Reus' amb grafismes que estan a mig camí del retrat i la caricatura per reconèixer, amb un cop d'ull, un personatge a partir d'una taca negra.

Tots els perfils es complementen amb els textos del comunicador Josep Baiges, qui  descriu i ubica reusencs que formen part del batec de la ciutat. Romero ha destacat que 'un dia vaig publicar un grafisme sobre una Ganxet Pintxo i, a partir d'aquí, vaig començar a desenvolupar altres personatges imaginaris dels ganxets de Reus i un bon dia vaig pensar que podrien ser personatges amb noms i cognoms'.

D'entrada comptaven amb 100 personatges i ara en tenen un total de 400, cadascun amb la seva història, i no descarten editar un segon volum. Cada personatge va acompanyat d'un element relacionat amb la seva professió o el seu tarannà per afegir-hi humor. En molts casos el text també té una pinzellada humorística d'un humor blanc molt amable però també propi de la ciutat per fer la lectura més agraïda. 

fotli

Per la seva banda, Josep Baiges ha concretat que 'voldria deixar clar que no és pròpiament un currículum del personatge, és per identificar-los'. A través de la pàgina web quorumllibres.cat es pot apadrinar un llibre i contribuir en la campanya de micromecenatge. L'objectiu, gairebé assolit, és arribar als 150 llibres venuts a finals d'aquest mes, quan s'acaba el termini.

Paraules clau:

Notícies relacionades