Back to top

El llibre de privilegis de la ciutat de Reus, digitalitzat

L'Arxiu Municipal de Reus ha digitalitzat el llibre de privilegis de la ciutat de Reus, també conegut com el llibre verd  per les cobertes d'aquest color. El llibre recull, per exemple, privilegis, concessions i sentències compilades durant els segles XVI i XVII a Reus.
El llibre verd original al costat del llapis de memòria amb el document digital

Consultar el llibre de privilegis de Reus des d'internet ja és possible després que l'Arxiu Municipal de Reus l'hagi digitalitzat. Aquest llibre del segle 17, també és conegut com el Llibre Verd per les cobertes que originalment estaven tenyides de verd. Des d'aquest dimecres, aquests arxius històrics es poden visualitzar a reus.cat.

Es tracta d'un recull, per exemple, de privilegis, concessions, concòrdies i sentències compilades al llarg dels segles XVI i XVII a Reus. La digitalització d'aquests documents és important per oferir un major accés a la ciutadania i per preservar-los, com ha assegurat l'arxivera municipal, Elisabet Cristià.

Fins el 24 d'abril l'exemplar original del Llibre Verd de Reus es podrà veure al palau municipal. Sobre el contingut del llibre en parlarà aquest diumenge Ezequiel Gort en una en una conferència a la sala Anton Borrell de l'Ajuntament de Reus a les 6 de la tarda. El Llibre verd és el segon llibre d'aquestes característiques que es digitalitza, l'any passat va ser el Llibre de la Cadena i s'ha convertit en l'arxiu més consultat del fons municipal de Reus.

La iniciativa de digitalitzar documents històrics es repetirà a partir del maig amb llibres singulars d'altres municipis del Baix Camp.

Paraules clau:

Notícies relacionades