Back to top

Llibres reusencs per aquest Sant Jordi

Llibres d'autors o temàtica reusenca que pots comprar aquest Sant Jordi 2021

Aquest Sant Jordi aprofita per regalar llibres d'autors o temàtica reusenca. Te'n recomanem alguns per a que puguis gaudir-los. 


1. Els nens de la senyora Zlatin

Maria Lluïsa Amorós - Editorial Columna

llibre portada

França, 1943. Un grup de nens jueus, procedents de diversos països europeus, arriben a França per escapar de la tragèdia que devasta Europa durant la Segona Guerra Mundial. Amb l'ocupació de França per part dels alemanys, les seves vides corren perill. La Sabine Zlatin, infermera de la Creu Roja, tindrà cura d'ells i els buscarà un indret on puguin refugiar-se fins a l'acabament de la guerra. El 18 de maig del 1943, amb el temor que algú els aturi, arriben a Villa Anne-Marie, un casalici blanc on els nens compartiran pors i l'enyorança dels pares.


2. El misteri del lleó petit

Conxi Baraut 

conxi llibre

Els portadors del Lleó de Reus i la seva autora, Conxi Baraut, han plasmat en un llibre la misteriosa desaparició del lleó petit durant els mesos de confinament. 'El Lleó Petit no és al magatzem del Vapor Vell!' Amb aquesta senzilla premisa comença una història de detectius protagonitzada pels portadors del Lleó de Reus i FerGil S.L, una empresa de detectius privats que s'encarreguen d'esbrinar misteris.


3. L'estrella del Pol Nord

Conxi Baraut - Quorum Llibres

conxi llibre

Una petita esquimal que viu al Pol Nord coneix una estrella caiguda del cel que va perdent a poc a poc tota la seva resplendor. En aquest indret, envoltat de gel i de fred, la Yala farà tots els possibles perquè la seva nova amiga pugui recuperar la seva llum. Ho aconseguirà?


4. bReus i Eròtiques

Reusenques de Lletres - Editorial Arola

llibre redimensionat

El col·lectiu Reusenques de Lletres presenta el seu setè llibre, bReus i Eròtiques, en el qual hi participen 15 autores amb poesia, relats i microrrelats de caire eròtic en format narratiu i líric. 


5. Es quan plou que ballo sol

Aleix Cort - Editorial Voliana Edicions

llibre aleix cort

La intensa relació que J.V. Foix mantingué amb el ball es projecta en tots els seus treballs i en alguns dels seus versos més celebrats, com el que dona títol al llibre. I és que el ball i la dansa van permetre al poeta i periodista abordar, amb ritme, els temes que més li interessaven: el pas del temps, la relació amb les dones, la importància de l’Instant, l’Amor, el desig...


6. Casa Navàs i el Modernisme de tota la província de Tarragona

Josep Maria Buqueras - Editorial Triangle Postals

llibre

Aquest llibre vol posar en valor la Casa Navàs i a l'hora reflectir l'inventari de l'arquitectura del Camp de Tarragona i de les Terres de l'Ebre entre 1880 i 1930. Gairebé set-centes referències, la majoria modernistes, però també d'eclèctiques i noucentistes estructurades per comarques Espectaculars imatges i les corresponents infografies que us proposen possibles itineraris.

Pots comprar el llibre aquí


7. Justícia quasi poètica

Jordi Cervera - Editorial Alrevés

jordi cervera

Un bosc, un parc i un jutjat. Què poden tenir en comú aquests tres escenaris? Doncs més del que us penseu, sobretot si, a més, fem una ullada als protagonistes que s’hi mouen. Perquè costa d’imaginar les coses que poden arribar a unir un filòsof mediàtic, una jutgessa respectada, una jove sense futur i un petit delinqüent superb i pagat d’ell mateix. La resta és l’angoixa, la tensió, els ulls nerviosos i les mans que passen pàgines, impacients.


8. Coño dramas: a las que no se conforman con ser las secundarias

Raquel Córcoles i Carlos Carrero - Editorial Zenith

raquel llibre

Gordi intenta controlar les seves hormones després de deixar la píndola, Zorry lluita per recuperar el carnet de tia guai, mentre que Moderna de Pueblo reflexiona sobre la seva carrera com a autora i els obstacles que ha anat superant. Totes elles buscaran la manera d'escapar d'un món dibuixat fins ara per homes.


9. El Barato i les sabatilles màgiques

Monika Escuer Ros - Editorial Quorum Llibres

llibre

Una tarda, la Paola se’n va a recollir les sabatilles que la Cori, la propietària d’El Barato, li té reservades. Després d’esperar força estona, ja que l’establiment sempre està abarrotat de gent que busca els objectes més diversos, divertits o estrambòtics, la Paola cau en una mena de somni que la porta a fer un viatge inesperat al més profund del seu desig.


10. Resistir epidèmies al Camp i Priorat: (segles XIV - XVI)

Montserrat Flores - Editorial Carrutxa

montserrat flores llibre

Aquest llibre fa un recorregut al llarg de tres segles en el qual es poden conèixer com les nostres avantpassades i els nostres avantpassats van afrontar diversos períodes d'epidèmies.


11. Diario de un viejo cabezota: (Reus, 2066)

Pablo Martín - Editorial Acantilado

pablo martín llibre

Reus, sud de Catalunya, estiu de 2066. Per motius geoestratègics, la Península Ibèrica està sent desallotjada, però un petit grup de resistents, majoritàriament gent gran i mutilats de guerra, viu atrinxerat entre els murs de l'Institut Pere Mata, antic manicomi modernista de la ciutat, sense llum, ni aigua, ni subministraments. Entre ells, un vell escriptor que fa dècades que no escriure comença a redactar un diari en els fulls de cortesia dels llibres arnats que troba a la biblioteca abandonada de la institució. 


12. La màquina de la vida

Doctor Eduard Prats - Cossetània Edicions

eduard prats llibre

Cristina Ardèvol és una jove psiquiatra que se’n va a Nova York l’any 1957 a la cerca d’una solució per a la malaltia dels ronyons que pateix. Poc abans de marxar coneix, a Barcelona, la Nicole, mare d’un infant amb la síndrome de Down. Arran d’aquesta trobada, mantenen un intercanvi epistolar que perdurarà poc més de tres anys. Al llarg d’aquest temps, la Cristina i la Nicole es confien per carta les vivències més personals, d’on sorgeix una profunda estimació.


13. Humanofobia

Joel Santamaría - Editorial Libros Indie

joel santamaria llibre

Any 2089, en una Barcelona que forma part d'una Unió Europea superpoblada i regida per la teocràcia azraelita, una ciber religió creada recentment i basada en l'Antic Testament i el Marxisme-Maoisme. Carrers vigilats pels Guardians de la Virtut, dones relegades a l'àmbit privat i un paisatge dominat per la violència, el terrorisme i la inseguretat extrema. 


14. El pintor dels àngels

Aleix Cort - Editorial Arola Editors

aleix cort llibre

Una lletra de cançó, un lladre, una subhasta d'obres d'artistes assassins, àngels que recorden la seva caiguda a la terra. Sergi "Swing" Vila i Paloma Hernández es veuen obligats a treballar en un cas que no han buscat després de comunicar-los que han utilitzat l'adreça de l'agència per a extorsionar a una artista reconeguda. Res no serà el que sembla a partir del moment que accepten l'encàrrec amb un tema de Brest i Dennis a l'orella i el cementiri de la ciutat de fons.


15. No me llames loca

Josep Maria Girona - Roca Editorial

josep maria girona llibre

Mentre l'Espanya de la Restauració s'enfonsa i Catalunya es mostra expectant davant els avanços modernitzadors de la Mancomunitat, els carrers de Barcelona es converteixen en un vesper. En aquest marc social en què li ha tocat viure, podrà Julia assolir els seus objectius com a persona i dona o haurà de trencar les rígides costures d'una societat, la de principis de segle XX, patriarcal, religiosa, hiper conservadora i violenta, per aconseguir-ho?


16. Quodlibeta

Josep Gil i Ribas - Editorial Cossetània Edicions

josep gil llibre

Aquest llibre aplega una tria dels articles que, entre els anys 2012 i 2020, el doctor Josep Gil i Ribas ha anat escrivint i publicant al setmanari NotíciesTGN. El títol del llibre, imitant els autors escolàstics, vol ser el plural d'una expressió llatina molt emprada especialment a l'edat mitjana, quodlibet, que, entre altres significats, tenia el de 'qualsevol cosa'.


17. Nocturnàlia

Joel Santamaría - Editorial Espasa

joel santamaria llibre

Any 280 d. C. El centurió Constant Barsemis, amb el seu llibert Elio Rodrigo, entra a la decadent ciutat de Tàrraco per visitar la seva germana Valentina. El seu cunyat, l'edil juliol Natal, li demana que l'ajudi a resoldre uns misteriosos casos en què famílies senceres han estat cruelment massacrades; casos relacionats amb un altre similar que el centurió va presenciar temps enrere en la remota ciutat de Palmira. Tots dos ignoren que s'estan endinsant en un parany mortal. 


18. Ruta pels despoblats del Camp de Tarragona

Gener Aymamí - Editorial Cossetània Edicions

gener aymamí llibre

El motiu d’aquest llibre és parlar dels despoblats perquè la gent els conegui i els respecti. En aquesta guia hi trobareu 15 bonics i interessants itineraris per la Conca de Barberà, l’Alt Camp, el Baix Camp i el Tarragonès en què l’objectiu principal és visitar un poble abandonat.


19. Històries possibles

Gisela Alcón Vidal  

gisela alcon llibre

Gisela Alcón ha autoeditat i publicat el recull de contes Històries possibles. Hi aplega dotze relats en clau d’humor, en què narra successos que semblen impossibles.  Els 12 contes que conformen 'Històries possibles' tenen dones com a protagonistes:

Paraules clau:

Notícies relacionades