Back to top

"Lligams: Mirades que connecten", el nou projecte de l'escola Prat de la Riba de Reus i Còdol Educació

L'escola Prat de la Riba de Reus i Còdol Educació inauguren en el Museu de Reus el projecte artístic "Lligams: Mirades que connecten". L'exposició queda oberta a tot el públic fins al 14 de juny.

L'escola Prat de la Riba i Còdol Educació han presentat al Museu de Reus l'exposició "Lligams: Mirades que connecten". Les diferents obres han estat realitzades pels alumnes de l'escola a partir d'objectes personals i relacionant-ho amb les diferents obres exposades en el Museu de Reus. Els infants van realitzar experiments i investigacions a partir de preguntes que es van formular després de conèixer les obres que representen la ciutat de Reus, preguntes conceptuals com "perquè no es veu el vent?" o "d'on sorgeix la vida?"

El projecte "Lligams" ha estat una iniciativa de llarga durada desenvolupada durant tot l'any escolar pels estudiants. El projecte artístic és una proposta per poder reflexionar sobre les qüestions que ha anat suscitant la crisi sanitària. La inspiració del projecte sorgeix de pensadors com Gregory Bateson, el qual, raonava que no es tracta de mirar els objectes aïllats sinó de manera que connectin amb el seu voltant. O també amb el pensament del neurocientífic català, David Bueno, que no concedeix una educació sense art ni creativitat. D'altra banda, des de l'escola de Prat de la Riba se senten afortunats per poder incloure projectes per poder fomentar un millor aprenentatge pels seus alumnes.

La iniciativa és fruit d'un projecte educatiu conjunt dut a terme amb el suport dels Museus de Reus, Regidories de Cultura i Educació de l'Ajuntament de Reus, la Diputació de Tarragona, la Fundació Privada Reddis i Indústries Teixidó. L'exposició queda oberta a tot el públic fins al 14 de juny i l'entrada és gratuïta.

Paraules clau: