Back to top

Llista de les adscripcions als centres de secundària a Reus

El Departament d’Educació i l'Ajuntament han arribat a un acord pel que fa a les adscripcions de les escoles de primària de Reus amb els instituts, que s'aplicaria de cara a la preinscripció del curs 2021/2022.
gaudi

La regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Reus anuncia la llista d’adscripcions dels centres de primària als centres de secundària i compleix amb el compromís d’anunciar les adscripcions abans de l’inici del proper procés de preinscripció, tal com va anunciar, en una clara mostra de treball per part de la regidoria malgrat l’actual situació d’excepcionalitat.

El Departament d’Educació i l'Ajuntament han arribat a un acord pel que fa a les adscripcions de les escoles de primària de Reus amb els instituts, que s'aplicaria de cara a la preinscripció del curs 2021/2022.

Modificació de l'adscripció

Amb el suport d’un estudi tècnic, el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Reus han decidit de manera consensuada modificar l’adscripció dels centres de primària als centres de secundària.

Aquesta decisió respon bàsicament a dos objectius claríssims: aconseguir una major aproximació en la continuïtat de projectes educatius d’una banda i, de l’altra, poder treballar millor la concentració de la complexitat educativa.

L’adscripció és una eina més per lluitar contra la segregació,  que s’ha de complementar amb altres eines que tenim a l’abast i amb altres mesures que han d’anar encaminades a aconseguir la igualtat d’oportunitats.

Aquestes mesures es complementaran amb les aportacions que la comunitat educativa podrà fer  al llarg de les accions participatives que, conjuntament amb la Regidoria d’Educació, s’ha dissenyat des de la Regidoria de Participació, Bon Govern i Transparència.

Un dels acords presos ha estat la creació dins del CEM, d'una comissió de seguiment i avaluació que vetllarà per l’aplicació de mesures extraordinàries en les zones escolars on es concentra més complexitat de la mà de l’Observatori d’Escolarització.

Reunió telemàtica amb els representants de les AMPA

Tot plegat, en la línia de la taula de diàleg  proposada  pel Manifest Unitari d’associacions de pares i mares d’escoles i d’instituts de la ciutat de Reus, de 15 d’abril, i al qual s’han adherit setze de les vint-i-vuit  AMPA de la ciutat afectades. 

Des de la regidoria, i en col·laboració amb la Direcció territorial d'Educació, s'està treballant per programar una reunió telemàtica amb els representants de les AMPA a finals de maig donat que l'estat d'alarma es va allargant i les mesures de desconfinament encara preveuen restriccions en els aforaments per vàries setmanes a la vista.

Les adscripcions, doncs, quedarien així:

  • Institut Baix Camp: Dr. Alberich i Casas, General Prim i Prat de la Riba
  • Institut Domènech i Montaner: La Vitxeta, Montsant i Mowgli
  • Institut Gabriel Ferrater: Joan Rebull, Pompeu Fabra i Sant Pau
  • Institut Gaudí: Cèlia Artiga, Ciutat de Reus, Els Ganxets, Misericòrdia i Santa Anna (Castellvell)
  • Institut Josep Tapiró: Marià Fortuny i Sant Bernat Calvó
  • Institut Roseta Mauri: Eduard Toda i Güell, Isabel Besora i Rosa Sensat
  • Institut Salvador Vilaseca: Rubió i Ors i Teresa Miquel i Pàmies

S’havia previst una trobada per al dia 17 de març —que es va haver d’anul·lar a causa de les mesures originades per l’emergència sanitària que estem patint—entre Regidoria d’Educació, Serveis Territorials del Departament d’Educació, direccions de centres de primària i secundària i representants de famílies de tots els centres de primària de Reus sense continuïtat a secundària.

Aquesta trobada havia de servir per explicar abastament el model d’adscripció escollit, els criteris emprats per l’elecció d’aquest model; però també la proposta de l’itinerari de participació que s’engegava per tal d’aportar tots aquells mecanismes i modulacions que podrien complementar el model, l’escolarització equilibrada; així com preveure i atenuar les possibles necessitats i inquietuds sorgides.

canalreus a telegram

Paraules clau:

Notícies relacionades