Back to top

Lliuren 190 llanternes a l’Hospital de Reus per facilitar el descans dels pacients

Les llanternes, donades per l’Associació de Voluntariat Amics de l’Hospital, serviran per evitar interrompre el son dels pacients ingressats

L’Associació de Voluntariat Amics de l’Hospital ha lliurat al centre 190 llanternes per tal que els  professionals del torn de nit puguin accedir a les habitacions sense necessitat d’encendre els llums i evitar així interrompre el son dels pacients ingressats.

Projecte SueñOn

Aquesta és una de les mesures que està  implantant l’Hospital en el marc del projecte SueñOn, promogut per l’Instituto de Salud Carlos III i  impulsat pels professionals de la infermeria amb l’objectiu de facilitar el descans de les persones  hospitalitzades. Properament també s’instal·laran uns indicadors dels nivells de decibels a les àrees  d’urgències, nounats i l’UCI, que també son una donació de l’Associació Amics de l’Hospital.  

Evitar les interrucions nocturnes

Existeixen nombrosos estudis que demostren que entre els factors que alteren el son dels pacients  ingressats en un hospital hi ha les interrupcions nocturnes i, per aquest motiu, des de fa uns mesos  l’hospital està implantat diverses mesures establertes en el projecte SueñOn per facilitar el correcte  descans dels pacients com apagar els llums dels passadissos, reduir el soroll ambiental o entrar a  les habitacions amb llanternes, entre d’altres. 

A l’acte de donació hi han assistit Mercè Costafreda, presidenta de l’Associació Amics de l’Hospital  de Reus; Francesc Palacín, secretari d’aquesta associació i Anton Benet, gerent de l’Hospital a més  de diversos professionals del centre sanitari. 

L’Associació Amics de l’Hospital de Reus és una entitat sense ànim de lucre que forma part del  programa de voluntariat del centre i que va néixer l’octubre del 2019 amb la voluntat d’implementar  activitats centrades en l’acompanyament i suport afectiu als pacients que ho necessiten durant la  seva estada hospitalària. 

Paraules clau:

Notícies relacionades