Back to top

Llum verda a un protocol per detectar connexions elèctriques il•legals

Així s'ha aprovat aquest dilluns a la sessió plenària en una moció de Ciutadans, que també demanava l'elaboració d'un mapa amb els punts de consum excessiu. D'altra banda, també s'ha aprovat la moció de la CUP per treballar amb els Bombers per conèixer els casos de vulnerabilitat.
La sessió plenària d'aquest dilluns ha tingut la mirada posada sobre la pobresa energètica

La sessió plenària d'aquest dilluns ha tingut la mirada posada sobre la pobresa energètica i les connexions fraudulentes a la xarxa elèctrica. Tan Ciutadans com la CUP han presentat mocions entorn d 'aquesta problemàtica, encara que des de perspectiva diferent. El partit taronja ha demanat elaborar un protocol d'actuació per detectar els punts de consum excessiu i treballar conjuntament amb els veïns per tal de detectar aquestes connexions. Una moció que tot i que s'ha acabat aprovant amb 19 vots a favor, ha despertat les crítiques de la CUP i el Partit Popular. "No podem obviar el greu perill que suposen les connexions il·legals, no només per a les famílies, sinó que també per la resta d'habitants de l'edifici", ha explicat el portaveu de Cs a l'Ajuntament de Reus, Juan Carlos Sánchez. D'altra banda, el portaveu del PP, Sebastià Domènech, ha destacat que cal diferenciar entre "les connexions il·legals com a frau i d'altra banda, la gent amb pobresa energètica".

"A Reus s'han trobat locals i pisos plens de plantacions de marihuana amb unes connexions extremadament per sobre de les que permetia aquella instal·lació", ha reconegut la regidora de Benestar Social a l'Ajuntament de Reus, Montserrat Vilella. "Amb això estem tornant a assenyalar i criminalitzar. Tothom té plantacions a casa seva? La gent que punxa la llum és pobra, no té diners", ha respost el regidor de la CUP a l'Ajuntament de Reus, Edgar Fernández. "L'empresa subministradora ha de tenir cura i responsabilitat dels possibles accidents d'aquestes connexions", ha destacat la regidora de PSC a l'Ajuntament de Reus, Ana Isabel Martínez.

Pel que fa a la CUP, el grup municipal ha presentat una moció per establir espais de coordinació amb els Bombers de la Generalitat per poder facilitar informes de vulnerabilitat a l'Àrea de Benestar Social. Una petició que segueix la línia habitual del grup municipal per combatre les situacions de pobresa energètica, i que s'ha acabat aprovant amb esmenes.

Paraules clau: