Back to top

Localitzades més de 900 plantes de marihuana a Riudoms

L'operatiu conjunt de Mossos i Guàrdia Civil, amb la col·laboració de vigilants municipals de Riudoms, van desmantellar el passat dijous una plantació de marihuana i van intervenir 915 plantes
marihuana

Agents dels Mossos d’Esquadra, conjuntament amb agents de La Guàrdia Civil i amb la col·laboració de vigilants municipals de Riudoms, han detingut un home, de 23 anys i nacionalitat sèrbia, com a presumpte autor dels d’un delicte contra la salut pública i defraudació de fluid elèctric.

La investigació  es va iniciar principis de 2020 quan un agricultor de la localitat de Riudoms va posar en coneixement de la Guàrdia Civil els problemes tècnics que estava patint en la seva finca en relació amb la fluctuació d'energia elèctrica.

Amb l'ajuda de mitjans tècnics de la Unitat i amb l'assessorament de personal de l'empresa subministradora d'energia elèctrica es va arribar a la conclusió que en alguna finca propera es podria estar cometent algun tipus d'il·lícit penal relacionat amb el consum desmesurat d'energia elèctrica.

Durant el mes de març, es va detectar una coincidència en aquesta recerca amb una altra que venia desenvolupant el grup de recerca criminal del cos dels Mossos d'Esquadra que investigava una organització criminal dedicada al cultiu, elaboració i tràfic de marihuana a escala internacional.

Finca agrícola aïllada

En coincidir uns dels objectius es va acordar continuar les recerques de manera conjunta amb el suport de vigilants municipals de Riudoms. Així les primeres recerques van permetre descobrir una finca agrícola aïllada en el terme municipal de Riudoms i en ella l'existència d'elements destinats al cultiu interior de marihuana, com ara dipòsit d'aigua, equips d'aire condicionat i extractors d'aire, dels quals es desprenia una forta olor característica a marihuana.

Aquesta finca s'havia ocupat il·legalment a mitjans de 2019 per part d'un  home, el qual no tenia residència legal i podria ser el responsable de l'activitat il·legal que s'estaria duent a terme a la finca.

915 plantes intervingudes

Així, durant el matí del dijous es va establir un dispositiu policial conjunt de Mossos d’Esquadra i Guàrdia Civil, amb la col·laboració de vigilants municipals, que va permetre desmantellar la plantació de marihuana i intervenir 915 plantes,  així com diferent material i efectes que formaven part d'un complex i sofisticat sistema d'elaboració i cultiu de marihuana, com a equips d'aire condicionat, extractors, filtres, focus i transformadors.

A l'interior del perímetre de la finca existia una construcció d'una sola planta que es trobava condicionada per a albergar plantacions clandestines. A més, el seu interior s'havia compartimentat en diferents estades per a albergar les diferents zones. Així es trobaven la zona de residència i vigilància dels cuidadors, la zona de cultiu i la d'elaboració.

A la zona de cultiu es va localitzar una sofisticada instal·lació amb diferents estances per tal d’acollir les plantacions en les seves diferents fases de creixement amb l'objectiu d'augmentar el rendiment del cultiu.

Paraules clau:

Notícies relacionades