Back to top

Localitzen a Riudoms un magatzem amb productes fitosanitaris tòxics prohibits

Durant un dispositiu preventiu del SEPRONA de la Guàrdia Civil contra l'enverinament d'animal

Agents del SEPRONA, han dut a terme un dispositiu preventiu per investigar possibles enverinaments d'animals per esquers enverinats, arts prohibides i/o furtivisme a la província de Tarragona. Aquesta Unitat, amb seu a El Pardo (Madrid), es desplaça per desenvolupar dispositius preventius per iniciativa pròpia o bé a proposta dels agents del SEPRONA de cada demarcació territorial.

Durant les inspeccions, els especialistes del SEPRONA han inspeccionat de manera exhaustiva quatre punts diferents de la província, sobre els quals es tenia coneixement prèviament a través d'informació ciutadana, que s'havien produït algunes morts d'animals salvatges i domèstics després de la ingesta d'algun aliment o beguda.

Aquests llocs han estat: Rodolat del Moro, diversos vedats de caça entre Valls i Figuerola del Camp, zones boscoses de la localitat del Milà i a Riudoms, a la zona de la Riera de Maspujols.

Productes prohibits a Riudoms

De les inspeccions, només una ha donat resultat positiu, la del terme municipal de Riudoms, a la zona de la Riera de Maspujols. En aquest lloc, no s'ha trobat aliment o beguda enverinada, sinó que s'ha descobert, en un magatzem agrícola l'accés del qual no estava tancat ni delimitat, una sèrie de productes fitosanitaris tòxics i descatalogats els quals actualment en tenen prohibits l'ús.  A més, el magatzem no complia la normativa de seguretat i higiene per a l'emmagatzematge de fitosanitaris.

Com a mesura preventiva, els productes susceptibles de produir danys als animals, domèstics o silvestres, han estat intervinguts cautelarment a fi de poder aclarir possibles responsabilitats; s'estan fent les gestions pertinents per aclarir els fets.
 

Paraules clau:

Notícies relacionades