Back to top

L'oci nocturn alerta que flexibilitzar els ERTO no és suficient

La Federació Catalana d'Associacions d'Activitats de Restauració i Musicals (FECASARM) assegura que calen ajudes directes i a fons perdut per garantir la continuÏtat de molts empresaris.
Oci Nocturn

Més enllà de restauradors i hotelers, el teixit turístic del territori també beu de l'oci nocturn. De fet, Joaquim Boadas de Quintana, secretari general de la FECASARM i d'Spain Nightlife, considera que el sector és essencial i capital per entendre l'èxit de Catalunya com a destí vacacional. 

Davant la crisi de la COVID-19, molts empresaris de l'oci nocturn estan abocats a la fallida si no s'apliquen ajudes directes. "S'ha aprovat una desescalada amb calendari però evidentment no serà fàcil d'assolir", diu Boadas, que reclama "mesures reals, com suspendre el pagament de lloguers, aprovar una moratòria d'hipoteques i suspendre tributs de tota classe, ja siguin estatals, autonòmics o municipals". 

Des de la FECASARM també deixen clar que cal suspendre "cotitzacions a la seguretat social" i ajudes a "fons perdut". Sinó, consideren que molts empresaris, abans d'arribar a tenir l'oportunitat de reobrir el seu negoci, hauran hagut d'abaixar definitivament la persiana. "Ajornar impostos i seguretat social, lloguers.... es resumeix amb pan para hoy y hambre para mañana", diu Boadas, que afegeix que "molta gent s'està endeutant amb préstecs ICO i això només fa la pilota més grossa". 

Boadas acaba demanant a les administracions ajudes per garantir el futur de l'oci nocturn. 

Paraules clau:

Notícies relacionades