Back to top

L'oci nocturn, a l'espera que es derogui l'estat d'alarma

L'erradicació del toc de queda s'obre com una esperança per als empresaris dels bars musicals i discoteques. Esperen que es pugui allargar l'horari dels establiments d'hostaleria i reconvertir-se.

Des que fa, gairebé, 14 mesos que es va imposar l'estat d'alarma per culpa de la pandèmia de la COVID-19, els locals d'oci nocturn només han pogut obrir unes setmanes entre els mesos de juny i juliol del 2020. Des d'aleshores, han estat absolutament tancats, per bé que a l'octubre es va obrir la porta a permetre'ls aixecar la persiana, un alè d'aire fresc que va durar poques hores. Salut va tancar la porta a tota reobertura. 

Més d'un any després de tot plegat, els bars musicals i les discoteques tornen a tenir una data fixada al calendari. El 9 de maig decau l'estat d'alarma decretat pel govern espanyol, el que hauria de permetre retirar també de les mesures antiCOVID el toc de queda. Això, sumat al fet que les vacunes comencen a agafar ritme arreu del país, s'espera que comporti la reobertura de l'hostaleria als vespres

Reinventar-se per no morir

Josep Maria Tintorer, gerent de la Fàbrica de Reus, assegura en una entrevista a Canal Reus que "som conscients que serem els darrers en obrir" i per això mateix, l'oci nocturn ha decidit reformular-se i reinventar-se. D'entrada, segons asseguren alguns empresaris, es volen habilitat les discoteques com a sales d'exposicions o locals que acullin xerrades de petit format. Tota excusa és bona per poder ingressar algun euro a finals de mes. 

Tintorer assegura que, en el seu cas, han demanat a l'Ajuntament de Reus que els permeti obrir amb una llicència de bar. Segons assegura l'empresari de l'oci nocturn, el consistori no els ha posat cap dificultat i "tan bon punt els bars i restaurants puguin obrir a partir de les 17.00 h, nosaltres també obrirem com a bar perquè  tothom qui ho vulgui pugui anar a prendre alguna cosa durant els vespres". Conscients que els horaris podrien continuar limitats i conscients que res serà, com a mínim de moment, com era abans de la pandèmia, els empresaris de l'oci nocturn tenen ganes d'aixecar persianes, encendre la música i deixar que la gent gaudeixi. A més, els que no han hagut de tancar, es troben al límit. 

Entrevista

Parlem de la situació de l'oci nocturn amb l'empresari i gerent de La Fábrica Reus, Josep Maria Tintorer

Paraules clau:

Notícies relacionades