Back to top

L'ocupació al Camp de Tarragona recupera les xifres de 2008

La Memòria Econòmica de Catalunya també ha estudiat la relació universitat-empresa, concloent que només el 7,3% de la població amb estudis universitaris està a l'atur.
Per cinquè any consecutiu disminueix la taxa d'atur a la demarcació

L'ocupació al Camp de Tarragona recuperaria les xifres de 2008. Així ho conclou la darrera Memòria Econòmica de Catalunya del curs 2017, en què es diagnostica que per cinquè any consecutiu disminueix la taxa d'atur a la província. Durant el darrer any, el nombre d'afiliacions és només un 2,3% inferior a la xifra de 2008, de manera que es podria recuperar el nivell de fa deu anys. "Entre el 2013 i el 2017 l'ocupació s'ha recuperat en un 13% i només ens queda augmentar un 2,3% per assolir la xifra de 2008", reconeix la directora Memòria Econòmica de Catalunya 2017, Carme Poveda.

El tema monogràfic de la Memòria de 2017 és la relació universitat-empresa, on s'estudia el nivell d'inserció laboral dels recent graduats a les empreses. L'anàlisi conclou que les xifres són molt positives, i que a major nivell d'estudis, major ocupació i salari. "Només el 7,3% de la població amb estudis universitaris està a l'atur, comparat amb el 24,3% d'aturats d' estudis primaris", destaca Poveda. D'altra banda, també afegeix que el preu per hora que rep de sou una persona amb estudis superiors és el doble de les persones que només tenen estudis bàsics.

La Memòria Econòmica de Catalunya també destaca que els sectors de la indústria, comerç i serveis han mostrat una evolució de teixit industrial positiva, mentre que la construcció segueix en xifres negatives, encara pitjors a les de 2016.

Subscriu-te a la newsletter diària

PolÌtica de privacitat de dades

Paraules clau:

Notícies relacionades