Back to top

L'odissea de la Romaisae

Cada divendres la Romaisae, una nena amb mobilitat reduïda, arriba a les classes de tenis adaptat després d'un trajecte perillós pel voral de la carretera de Cambrils. Els cotxes passen a tocar d'ella i la seva mare i fins i tot han de creuar la via

De la Pastoreta al Tennis Monterols i tornar. Aquest és el recorregut que han de fer cada divendres l'Anissa i la seva filla Romaisae perquè la petita pugui gaudir de les seves classes de tenis adaptat. Un recorregut de més de 2 km que per aquells que compten amb vehicle privat es tradueix en 5 minuts, però que en el seu cas, acaba significant gairebé mitja hora de camí per un vial complicat i sense adaptació per vianants.

El fet que només un voral de la carretera sigui prou ample perquè hi passi una cadira de rodes, implica que l'Anissa hagi de travessar el vial quan no venen cotxes. Després comença un trajecte perillós fins a la rotonda de la T-11, on els vehicles passen a pocs centímetres. Un cop allà, hi ha diversos passos de vianants que connecten amb voreres que no estan habilitades per usuaris amb problemes de mobilitat. Una situació que era més complicada al mes de desembre, quan es fa fosc més d'hora i tot plegat amb la manca d'il·luminació a la via.

Sense autobús ni vorera per vianants

Aquesta problemàtica se solucionaria amb un servei de transport públic, que connecti el centre de la ciutat amb els barris de la carretera de Cambrils, que s'espera que sigui una realitat cap al 2024 a través del bus x tu, el nou servei a la carta que ha impulsat l'Ajuntament de Reus.

Aquest és només un cas d'una situació amb la qual també es troben qualsevol persona que vulgui accedir a aquella zona i no compti amb vehicle privat. Tot i que el nou carril bici contempla la unió d'aquests barris amb el centre de la ciutat, no preveu una vorera per vianants.

Paraules clau:

Notícies relacionades