Back to top

L'Oficina d'habitatge de Reus ajuda fins a 2.000 famílies

Aquest servei ha actuat en diversos casos de situació d'emergència habitacional per tal d'assessorar aquelles famílies que s'han trobat en situació de desnonament o problemes relacionats amb el pagament d'una hipoteca.
Oficina d'Habitatge de Reus.

La crisi econòmica, lligada a la bombolla immobiliària, que va esclatar ara fa deu anys va provocar destacats estralls en el camp de l'habitatge. Per tal d'assessorar aquelles famílies que s'han trobat en risc de desnonament, impossibilitat de pagar la seva hipoteca o per informar-se de tot allò relacionat amb l' habitatge, l'ajuntament reusenc va posar en marxa l'oficina d'habitatge l'any 2012. Des d'aleshores han atès a més de 2.000 famílies. El regidor d'Urbanisme de l'Ajuntament de Reus, Marc Arza, destaca que 'afortunadament des que vam posar el servei en marxa hi ha hagut menys famílies que s'hi han acollit'.

Arza ha assegurat que de tots els casos amb possibilitat de desnonament s'ha evitat en un 25% que això és complís. D'altra banda, en els darrers mesos, les crítiques més escoltades sobre la manca d'habitatge públic han estat liderades pel partit de la CUP. Des de l'equip de govern, reconeixen que l'oferta actual és insuficient. 'La crítica de base al voltant de més recursos per a les polítiques d'habitatge públic hi estic d'acord, estem treballant perquè la Generalitat faci una nova promoció que podria ampliar aquest parc en 40 o 50 habitatges i estem treballant en un projecte per oferir més lloguer social', ha assegurat.

La voluntat del consistori és que l'ampliació del nombre d'habitatges es pugui donar al barri del Carme, a la zona que s'ha d'enderrocar. I, a la vegada, asseguren que estan treballant amb diverses entitats per aconseguir solars en els quals es pugui edificar habitatges de protecció oficial.

Paraules clau: