Back to top

L'oficina de l'Agència Tributària catalana a Reus, a punt amb l'1-O de fons

Una aposta que, tal com ha definit el secretari d'Hisenda de la Generalitat en una visita a l'oficina reusenca, permetrà més autonomia en la recaptació executiva i que "serveix de resposta pels reptes de país"
El secretari d'Hisenda, Lluís Salvadó, conversant amb treballadors de l'oficina a Reus

Primera demostració de força del Govern català al Baix Camp de cara al referèndum de l'1 d'octubre. El secretari d'Hisenda de la Generalitat, Lluís Salvadó, ha visitat la nova oficina de l'Agència Tributària de Catalunya a Reus, que entrarà en funcionament a partir del pròxim 4 de setembre juntament amb quinze delegacions més a la demarcació de Tarragona.

En paraules del secretari, aquest nou servei seguirà gestionant els impostos cedits i qualsevol tràmit relacionat amb els tributs delegats a Catalunya. A més, Salvadó ha anunciat que s'està desplegant una recaptació executiva que, esperen, cada cop assumirà la liquidació de més deutes, com ara els del Servei Català de Trànsit també a partir de dilluns. "Ens permet, com a projecte global, plantejar-nos reptes de futur que ens permetin a l'Hisenda catalana anar més enllà i donar resposta a aquells reptes que el país ens planteja", ha assenyalat.

Lluny de dissimular la relació de la posada a punt de l'Agència Tributària de Catalunya amb el procés d'independència, Salvadó ha insistit en la bonança dels indicadors i les dades de creixement de l'economia catalana, la qual "és superior a la de moltes regions del voltant", ha remarcat. "Des de fa molts anys que estem en ple procés cap a la construcció d'un nou país, els indicadors econòmics estan sent positius per tant detectem una gran confiança del sistema econòmic amb el que s'està plantejant des del Govern", ha reiterat.

En tot el territori català hi ha 32 oficines de l'Agència Tributària de Catalunya. 19 de gestió directa i 13 de compartides amb altres administracions, com les diputacions i Base.

Paraules clau: