Back to top

L’Olimpíada Escolar tornada a la presencialitat i amb novetats

En aquesta 40a edició, que es farà del 14 de març a l’1 d’abril, s'han incorporat nous esports i l’Olimpíada Cultural s'ha ampliat als alumnes de 5è de primària

El Casal de les Dones ha estat l'escenari de l'acte públic de presentació de la 40a Olimpíada Escolar de Reus. L'edició que es farà del 14 de març a l’1 d’abril torna a la presencialitat després de dues edicions marcades per la pandèmia: la del 2020, que es va viure des del confinament, i la de 2021, amb activitats i un format adaptat a la situació epidemiològica. En aquest acte s’ha presentat, a més de les novetats en la programació, el cartell guanyador de la nova edició.

L’Olimpíada Escolar 2022 desplegarà un total de 13 modalitats esportives: hoquei 3, minibàsquet, futbol 7, bitlles catalanes, futbol sala, atletisme, gimnàstica rítmica, escacs, natació, bàdminton, tenis taula i les novetats d’enguany amb ritmes i balls, que coincidirà amb l’acte de cloenda, i pàdel. La competició està reservada a les categories benjamí i aleví.

Olimpíada Cultural 

Com a novetat d'enguany, a part dels nous esports que s’han incorporat, és que els alumnes de 5è podran participar en l’Olimpíada Cultural, estrenada l'any passat. Aquesta part de l’Olimpíada es disputarà al llarg de nou matins al pavelló olímpic municipal del 16 al 31 de març, en la que els grups de classe podran realitzar dues proves de forma col·lectiva i una prova de preguntes i respostes de caràcter esportiu, potenciant d’aquesta manera el treball en equip.

Dels 18 cartells que s’han presentat al concurs de cartells pels alumnes de sis escoles del Baix Camp, aquest any ha resultat guanyadora la Paula Pàmies Gómez, del col·legi Pare Manyanet de Reus.

Olimpíada Escolar

L’Olimpíada Escolar 2022 té com a principal repte tornar a les xifres d’inscripció anteriors a la pandèmia i ampliar, any rere any, el nombre d’escoles participants.

La flama olímpica tornarà a recórrer els carrers de la ciutat per encendre el peveter a l’acte d’inauguració que se celebrarà al Pavelló Olímpic, el divendres dia 18 de març de 2022.

Paraules clau:

Notícies relacionades