Back to top

L'onada de calor abaixa un 25% les donacions de sang

L'elevada temperatura ha fet que aquest any la davallada de donacions s'accentués abans del previst, entre els mesos de juny i juliol. Els bancs de sang fan una crida als donants, tant habituals com nous, per poder arribar a unes xifres estables.
L'onada de calor abaixa un 25% les donacions de sang

Cada estiu, les donacions de sang disminueixen arran del canvi d'hàbits i rutines dels donants. Aquest any, però, l'onada de calor ha fet que aquesta tendència es produís abans del previst: a finals de juny en lloc de finals de juliol. Un canvi que s'ha notat al Banc de Sang. "Cada any les donacions baixen a l'estiu, però l'onada de calor ha accelerat aquesta davallada, que se situa en un 25%", explica el cap del servei territorial del Banc de Sang, Albert Soley. "L'ideal és tenir sang per 10 dies, i ara només disposem de reserves per a set", afegeix.

A hores d'ara, el Banc de Sang necessita donacions de tots els grups sanguinis per assegurar aquests 10 dies de reserves. També fan una crida als nous donants amb la intenció d'ampliar la xarxa de donacions. "El problema és que els donants són els de sempre i s'estan fent grans. Necessitem conscienciar els joves per a què també vinguin a donar sang", diu.

El Banc de Sang i Teixits també insisteix en les donacions de plasma, tot i que no són tan urgents com la sang de cara a l'estiu. Tot i això, Catalunya encara no és autosuficient en donacions de plasma. Un objectiu que s'espera aconseguir a llarg termini.

Paraules clau: