Back to top

L'onada de calor provoca danys irreversibles a les vinyes

Les altes temperatures que s'han registrat durant les últimes setmanes han provocat danys irreversibles a les vinyes del territori. En el cas de la DO Montsant s'estima que hi podria haver pèrdues de fins a un 50%. En el cas de la DOQ Priorat, les pèrdues disminueixen fins a la meitat, arribant al 25%.
Vinyes danyades per la calor

L'onada de calor de les últimes setmanes  han cremat part de les vinyes del conjunt dels cellers que formen la DO Montsant i DOQ Priorat, sobretot en el cas de les carinyenes. 

En el cas de la DO Montsant, les pèrdues podrien arribar al 50%. De fet, hi ha cellers que podrien superar aquesta xifra. Pel que fa als cellers del Priorat, la xifra es redueix a la meitat, situant-se en un 25%. Uns danys que ja són irreversibles per a la gran majoria dels cellers de la zona, sobretot pels agricultors que no tenen bodega i es dediquen 100% al conreu de les vinyes.

Els experts ja parlen d'una segona onada de calor a finals de setmana. Una pujada de les temperatures i una manca de precipitacions que els cellers veuen amb preocupació i amb la incertesa de no saber que passarà amb la verema d'enguany.

Paraules clau: