Back to top

L’ONCE lliura a l’Escola de Maspujols el premi de campions de Catalunya del 37è Concurs Escolar

A Catalunya, han participat 15.879 escolars de 175 centres.

Aquest matí s’han lliurat els premis als campions de Catalunya del 37è Concurs Escolar del Grup Social ONCE. Han estat per:

CATEGORIA A: 3r i 4t de Primària

  • Col·legi: Escola de Maspujols (Maspujols -Tarragona)
  • Curs: 3r Primària - Farigoles. Professora: Irene Jardim
  • Títol del treball: ‘Con moderación’

CATEGORIA B: 5è i 6è de Primària

  • Col·legi: Escola La Parellada (Santa Oliva -Tarragona)
  • Curs: 6è Primària - Taller imagen. Professor: Christian Toldra
  • Títol del treball: ‘Això no és un joc’

CATEGORIA C: ESO i FP

  • Col·legi: Institut Bellulla de Canovelles (Barcelona)
  • Curs: 3r ESO. Grup A. Professora: Montserrat González
  • Títol del treball: “Tallem els cables: No et pixelis el cervell”

Han lliurat els premis Prudens Martínez, cap del Servei d'Atenció Educativa Inclusiva i Orientació del Departament d’Educació; Enric Botí, delegat territorial de l’ONCE a Catalunya; David Bernardo, president del Consell Territorial de l’ONCE a Catalunya; Manel Eiximeno, director del Centre de Recursos Educatius CRE ONCE Barcelona; i Lidia Ramos, cap del departament de Coordinació i Talent d’ONCE Catalunya.

Els guanyadors autonòmics han rebut com a premi una activitat valorada en un màxim de 350 €. Les aules guanyadores de la fase provincial han estat premiades amb un set de lents per l’smartphone ajustables a la càmera. 

En aquesta edició han participat 15.879 escolars de 175 centres educatius de Catalunya, sota la coordinació de 211 professionals de la educació. A tot l’Estat, més de 152.000 estudiants han treballat per l’ús responsable de les noves tecnologies.

Sota l'original lema 'ConexiON, AdicciOFF. Això no és un joc', la iniciativa del concurs ha consistit en crear una campanya publicitària de sensibilització amb un missatge capaç d'inspirar a tota la societat. Per això el concurs ha posat a disposició dels participants diverses eines per debatre i treballar sobre el bon ús de les noves tecnologies, realitzant propostes per millorar les seves aptituds socials i aconseguir un entorn adaptat a totes les persones.

Els estudiants de Primària i Educació Especial (Categories A, B i E) han elaborat una falca de ràdio d'un minut, com a màxim, capaç de transmetre un missatge sobre el bon ús de la tecnologia per part dels menors.

Els estudiants de Secundària (categoria C) han dissenyat un cartell publicitari que capti l'atenció i transmeti un missatge que fomenti l'ús responsable de la tecnologia, evitant l'abús de la mateixa. Ha inclòs un eslògan i una audiodescripció de la feina.

 

Paraules clau:

Notícies relacionades