Back to top

L'operació antidroga més important de la dècada, al Camp de Tarragona

ADRIÀ MORTE

El Camp de Tarragona, i en concret El Vendrell, ha estat origen d’una investigació policial que ha acabat amb la desarticulació d’una xarxa criminal dedicada al tràfic mundial d’heroïna. Segons els cossos policials, es tracta d’una de les operacions antidroga més importants dels darrers anys. S’han intervingut 83 kilos d’aquesta substància amb un valor al mercat negre de 6 milions d’euros

La droga viatjava des del Pakistan fins al Baix Penedès, fent escala a Ucraïna, amagada en taulers de fusta mitjançant diverses persones i amb diferents documents de càrrega fins a arribar a alguns punts del camp de Tarragona per després ser distribuïda a altres zones de l’estat. La investigació s’inicià el mes d’abril  quan agents dels Mossos d’Esquadra van detectar un punt de venta d’heroïna i cocaïna al Vendrell. Poc a poc, es va estirar el fil descobrint que era una xarxa criminal que traficava un gran volum de droga. En aquell moment es va crear un grup de treball amb agents de la Policia Nacional, la Guàrdia Civil, Mossos d’Esquadra i el Servei de Seguretat d’Ucraïna. El balanç de l’operació s’ha saldat amb 35 persones detingudes de les quals 25 ja han ingressat a presó. Pel que fa a la droga, fins ara ja s’han intervingut més de 83 quilos d’heroïna que al mercat negre tindrien un valor de 6 milions d’euros. La xarxa tenia la seva cúpula en un presidiari de Romania.

Segons els cossos policials, aquesta és una de les operacions més importants de la última dècada contra el tràfic d’aquesta droga. Una substància que ha tingut un increment de consum en els darrers anys.

A banda de la droga captada, també s’ha produït el bloqueig de comptes bancaris, actius patrimonials i s’han intervingut diners per un valor superior a 1 milió d’euros. Ara per ara, l’operació no es dona per finalitzada ja que encara queden detencions pendents.