Back to top

L'oposició carrega contra el govern de Guaita pel pla de xoc de neteja als barris

Junts assegura que és una mesura prevista dins del contracte de neteja i que no és pas una mesura extraordinària mentre que la CUP considera que es tracta d'un pedaç i que la solució passa per la internalització.

L'Ajuntament de Reus ha presentat, aquesta setmana, un pla de xoc de neteja als barris. Una actuació per a millorar la situació dels carrers en una època que es caracteritza per un increment de l'incivisme i que, segons el govern de Sandra Guaita, ha de servir perquè cada quinze dies, aquesta brigada de neteja de nova creació passi com a mínim un cop per cada barri.

Un pla que des de Govern han explicat com a mesura extraordinària, amb la contractació de 8 persones, però que segons asseguren des del grup municipal de Junts, el contracte de servei signat amb Reus Net ja preveia amb una partida específica de 50.000 euros per situacions concretes com aquesta.

Junts també ha posat en dubte, a través d'un comunicat, l'anunci fet per part del govern, pocs dies abans de les eleccions generals. Afirmen que és una mesura populista i electoralista que, literalment, busca treure rèdit d'un servei públic com és el de la neteja i que, a més, podria incórrer, afirmen, en una causa de vulneració de la Llei Electoral -LOREG-.

Des de la CUP consideren insuficient aquesta mesura i afirmen que es tracta d'un pedaç que no solucionarà la problemàtica de fons: els cupaires mantenen que el contracte de la brossa que va adjudicar-se a Reus Net perjudica els treballadors i a la ciutadania, per la manca de recursos que s'hi destinen. A més, insisteixen que l'única opció viable, segons el seu criteri, és la de la internalització del servei i la gestió directa per part de l'Ajuntament.

Paraules clau:

Notícies relacionades