Back to top

L'oposició exigeix l'obertura de la residència per a gent gran d'Horts de Miró

L'oposició en bloc de l'Ajuntament de Reus presentarà una moció al ple d'aquest dijous per exigir que es posi en marxa la residència d'avis i el centre de dia d'Horts de Miró. L'oposició lamenta que després de set anys d'haver-hi posat la primera pedra, l'espai segueix sense activitat.
L'oposició en bloc de l'Ajuntament de Reus presentarà una moció al ple d'aquest dijous per exigir que es posi en marxa la residència d'avis i el centre de dia d'Horts de Miró.

L'oposició formada per la CUP, Ciutadans, el Partit Popular i el Partit dels Socialistes vol que el govern de Carles Pellicer posi en marxa, d'una vegada per totes, la residència d'avis i el centre de dia d'Horts de Miró. De fet, la CUP ha denunciat que després d'una inversió superior a 5 milions d'euros i 7 anys després d'haver-hi posat la primera pedra, l'espai segueix sense activitat. Més enllà d'aquest proposta de resolució conjunta, la Candidatura d'Unitat Popular presentarà una moció per a la inclusió de clàusules en suport a l'economia social en la contractació pública de l'Ajuntament i els seus ens depenents.

Per la seva banda, el Partit Popular demanarà que el plenari rebutgi la celebració del referèndum del dia 1 d'octubre. Els populars no volen que el consistori reusenc proporcioni els recursos necessaris per dur a terme aquesta acció. A més, demanaran que el Ministeri de Foment apliqui un model de gestió públic i gratuït per a aquells trams d'autopistes dels quals finalitza la seva concessió entre el 2018 i el 2021.

Des de Ciutadans presentaran una moció per a l'actualització del mapa d'instal·lacions esportives municipals. També proposaran la creació d'un nou concurs literari i preguntaran al voltant de les factures per despeses de manteniment del local de l'Ajuntament al centre comercial la Fira.

Per la seva banda, els socialistes demanen obrir els patis de les escoles com a espais d'ús públic fora de l'horari escolar i durant les vacances. Lamenten que l'ordenança de civisme és molt restrictiva i prohibeix jugar a pilota i anar amb bicicleta  a molts punts de la ciutat.

Paraules clau: