Back to top

L'oposició es mira amb recel el pla estratègic de Reus

El PSC, Ciutadans i la CUP consideren que és un gest que arriba tard i que té un "flaire d'electoralisme". Coincideixen en el fet que voler dibuixar el futur de la ciutat no els ha de fer perdre el dia a dia.

Que el llegir no ens faci perdre l'escriure. Aquest és el resum sintètic del què pensen els tres partits a l'oposició de l'Ajuntament de Reus, ara que tots han paït l'anunci la setmana passada del govern de voler endegar la redacció d'un pla estratègic a deu anys vista. El PSC, Ciutadans i la CUP coincideixen a assegurar que dibuixar el futur de la ciutat de l'any 2032 és una bona pensada, però que arriba tard i malament. A més, consideren tots plegats que cal abordar urgències i necessitats de la ciutat molt abans, i no emplaçar-ho tot a aquest termini. 

El pla estratègic del 2010

El PSC, el partit líder de l'oposició, recorda que la ciutat ja té un pla estratègic que data del 2010, consensuat entre totes les formacions polítiques d'aquell consistori i amb plantejaments potents i estudiats per multitud d'agents de la societat civil. Un pla estratègic que, segons Andreu Martín, el portaveu del grup municipal socialista, "ha quedat enterrat per aquest govern". Martín critica que l'actual govern vulgui ara endegar un nou document "quan no han fet cas de l'anterior" i assegura que el primer que caldria analitzar és "què s'ha fet des del 2011 a la ciutat" en matèria estratègica. 

Martín tampoc veu clar els terminis que es plantegen. "El pla estratègic no pot ser una excusa de la inacció permanent i la manca d'ambició d'aquest govern; ni un aval per deixar de treballar". Els socialistes són molt crítics amb com s'ha plantejat el pla estratègic: després de dos anys "d'inoperància", diuen literalment, i amb vista a unes eleccions municipals el 2023, d'aquí a dos anys. Diu Martín que el document que surti resultant de tot el procés "ha de ser un element que ens ha d'impulsar aquells projectes que tenim pendents", però acaba l'argument dient que "el govern, ha de governar". 

L'horitzó 2032

"És bo tenir un projecte, però el període de deu anys és excessiu", diu Débora García, portaveu del grup municipal de Ciutadans a Reus. García també coincideix amb el PSC que el pla estratègic pot acabar esdevenint una excusa per no afrontar els problemes del dia a dia. "És somniar amb el futur", diu literalment. També critica que el govern actual pensi que "tindrà la governança indefinida". 

La CUP tampoc veu clar aquests terminis de deu anys i veuen l'anunci com un gest electoralista. "Nosaltres creiem que deu anys són molts anys i hi poden haver canvis de govern", diu Marta Llorens, portaveu de la CUP a Reus, que afegeix que "amb tot volem participar-hi per posar en relleu les urgències que té la ciutat". Tots els partits hi participaran. 


optiques visio

 

 

Paraules clau:

Notícies relacionades