Back to top

L'oposició es mostra preocupada per la possible desaparició de la Mossèn Bara

PSC i CUP consideren que la tasca de la fundació, que atén 125 nens i nenes en risc d'exclusió social, és imprescindible

Aquest dimecres escoltàvem als responsables de la Fundació Mossèn Frederic Bara que alertaven de la manca de compromís de l'Ajuntament i l'infrafinançament que denuncien que pateixen. De fet, aquests condicionants, segons la fundació, amenacen amb la seva desaparició.

Aquest dijous, Canal Reus ha volgut parlar amb els responsables dels grups municipals i l'oposició ha criticat com s'ha gestionat tot plegat. Aquest mitjà també s'ha posat en contacte amb els responsables dels partits al govern que, de moment, no han volgut dir la seva.  

Entitat imprescindible

L'oposició ha volgut destacar que la tasca de la Fundació Mossèn Frederic Bara és indispensable a la ciutat i que dona cobertura a una de les necessitats més rellevants de l'àmbit social de Reus. Atenen i acompanyen els menors d'edat d'aquelles famílies en risc d'exclusió.

Gràfic Fundació Bara

La fundació atén 125 nens actualment, dels quals més de la meitat es troben en una situació de desemparament. Un terç d'aquests xiquets i xiquetes es troben en un risc greu d'exclusió social. 

PSC i CUP carreguen contra el govern

El PSC assegura que cal buscar noves fórmules per relacionar-se amb les entitats del tercer sector. Diu Andreu Martín, el seu portaveu a Reus, que "cal fer un acompanyament a les entitats com la fundació per garantir que els compromisos adquirits es compleixen amb temps i forma". De fet, Martín assegura que molts cops hi ha decalatge entre què s'ha de pagar i el servei que s'ofereix. 

Des de la CUP asseguren que el problema dels serveis socials va més enllà de la Mossèn Bara i diuen literalment que fa més d'un any i mig que no hi ha regidor de l'àmbit a Reus. Critiquen que Montserrat Viella va desatendre la seva tasca per prioritzar Barcelona i tot i que el seu substitut no s'ha pogut posar a treballar per culpa d'un tràgic accident, demanen "responsabilitat a l'alcalde per trobar una solució immediata". Marta Llorens, portaveu de la CUP, també assegura que externalitzant aquest tipus de serveis en fundacions o entitats del tercer sector l'Ajuntament no garanteix l'eficiència d'un servei necessari. 

El govern va respondre ahir a través del gabinet de premsa que es valora la tasca de la fundació i que el concurs públic que s'ha tirat endavant aquest 2022 s'ha impulsat per raons jurídiques. De moment ningú del govern ni dels partits que el conformen han volgut fer declaracions sobre el tema. 

Paraules clau:

Notícies relacionades