Back to top

L'Orfeó Reusenc celebra 100 anys al Teatre Fortuny

L'han acompanyat l'Orfeó Català, l'Orfeó Lleidatà i l'Orfeó de Sants en un concert per agrair el compromís dels membres de l'entitat cultural.
concert orfeó

El Teatre Fortuny es vestia de llarg per acollir una Trobada d'Orfeons on s'ha commemorat els 100 anys d'història de l'Orfeó Reusenc. Un acte en què s'ha volgut homenatjar les persones que han passat per l'entitat, i de la mateixa manera, posar en valor el cant coral català. Per al director de l'Orfeó Reusenc, Albert Galcerà, "aquesta és una nit especial. És un caramel per als cantaires que hi som ara però també és una memòria als membres i directors que han passat per l'orfeó".

L'Orfeó Català, l'Orfeó Lleidatà i l'Orfeó de Sants han acompanyat el conjunt de Galcerà en aquest concert, tres agrupacions corals que tenen una relació molt propera amb el cor reusenc. Els de Lleida han estat els encarregats d'obrir el concert amb una peça renaixentista del compositor Tomás Luis de Victoria. El seu director, Pedro Pardo, apunta que "ens va arribar la proposta i ens va fer molta il·lusió. Van pensar amb nosaltres, que som de Lleida, i també per compartir escenari amb els altres tres cors".

L'Orfeó Català ha presentat tres cançons de l'obra anglesa Bavarian Highlands. També han interpretat el Festeig del català Eduard Toldrà. L'Orfeó de Sants, per la seva part, ha aprofitat aquest concert per retre homenatge a Estanislau Mateu, fundador d'aquesta entitat i també del cor de l'Orfeó Reusenc. Els amfitrions han repassat temes populars catalans i actuals, com 'D'un temps d'un país' de Raimon o 'Amor particular' de Lluís Llach.

El concert ha acabat amb una cantada conjunta dels quatre cors, i amb el 'Cant de la Senyera'. Més de 200 persones dalt de l'escenari representant prop de 500 anys d'història.

Paraules clau:

Notícies relacionades