Back to top

L'Scotx guanya el 31è concurs de gossos d'atura de Prades

Paul da Silva s'ha proclamat campió del 31è concurs de gossos d'atura d¡aquest diumenge juntament amb l'Scotx, el seu Border Colie de 5 anys. El pastor de Sant Llorenç de Cerdans i la seva mascota han aconseguit una puntuació de 171 punts. Al torneig hi han participat 11 pastors d'arreu de Catalunya, el País Valencià, Mallorca i el País Basc.
31è concurs de gossos d'atura de Prades

Les habilitats dels gossos d'atura i dels seus amos a l'hora de conduir els ramats s'han pogut comprovar aquest diumenge al 31è concurs de gossos d'atura de Prades. Els guanyadors han sigut Paul da Silva juntament amb el seu Border Colie, Scotx, amb una puntuació de 171 punts. Ha sigut la segona vegada que el duet s'ha presentat al certamen però el pastor ja hi havia assistit en 4 ocasions amb el Bandit.

El guanyador del concurs, Paul da Silva, ha dit que "ha anat molt bé. Hem acabat la prova i, tot i que és difícil, hem arribat".

En segons posició, Hilari Novillo, de Santpedor amb 134 punts. Aquest pastor ha concursat amb la Béyon, una altra Border Colie de 3 anys que ha debutat a Prades. La parella venia de quedar en primera posició al concurs de Canillo, Andorra, la setmana anterior. Jorge Oteiza i l'Arakil, una pastora vasca de 7 anys s'han posicionat en tercer lloc amb 125 punts.

Un dels participants al concurs, Ferran Riu ha explicat que "ha anat bé tenint en compte que és el segon concurs que fa el gos. És molt jove i no ha tingut temps d'agafar experiència. El que hem viscut avui amb el gos ho valorem de manera positiva i esperem que li quedi molt de recorregut per davant".

La competició ha gaudit amb la presència d'onze participants d'arreu de Catalunya, País Valencià, Mallorca i el País Basc. Pastors i animals han patit les altes temperatures. La calor ha afectat les ovelles i els gossos, que han tingut dificultats per conduir els seus ramats.

Subscriu-te a la newsletter diària

PolÌtica de privacitat de dades

Paraules clau: