Back to top

L'Última Llar es defensa de les denúncies

ADRIÀ MORTE

La protectora Última Llar portarà a procés judicial les denuncies de l’associació Animalista Libera. Fa tot just una setmana, l’entitat denunciava els presumptes sacrificis i maltractaments d’aquesta empresa que gestiona la recollida d’animals al conjunt de Reus i Cambrils.

Segons fonts consultades per Canal Reus Televisió, l’Última Llar assegura que no s’està produint cap tipus d’irregularitat. Precisament, aquest passat divendres l’ajuntament de Reus es va reunir amb alguns dels voluntaris per estudiar el cas.

L’Última Llar, empresa que gestiona la recollida d’animals al conjunt de Reus i Cambrils, mourà fitxa respecte les informacions aparegudes en els darrers dies respecte la seva activitat. Segons fonts consultades per Canal Reus Televisió, l’empresa portarà a judici les denuncies de l’associació animalista Libera.
El passat dilluns aquesta entitat denunciava les males condicions en què, asseguraven, viuen els exemplars de la gossera gestionada per l’Última Llar.

Libera assegurava que s’hi practicaven sacrificis i maltractaments i que els animals són presumptament incinerats adduint motius d’espai i sempre d’acord amb el vistiplau de la responsable veterinària. Ara per ara, l’empresa reusenca no es  pronunciarà al respecte.

L’associació Animalista Libera demana que l’ajuntament de Reus intervingui al respecte.

Precisament el passat divendres l’Ajuntament de Reus va mantenir una reunió amb diversos apadrinadors i membres de l’associació Libera. Segons fonts municipals, a l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, no li consta cap irregularitat per part de l’empresa i en aquests moments s’està parlant amb els serveis judirics del consistori per assessorar què es pot fer si existis una irregularitat.

Per una altra banda, la CUP ha explicat que demanarà al govern informació referent a les denúncies referides al presumpte tracte que reben els animals i també que s’iniciï un altre tipus de relació entre administració i entitats que tenen cura dels animals.