Back to top

L'ús del català a les aules, a la corda fluixa

L'any 2006 un 56% de l'alumnat es dirigia sempre o pràcticament sempre en català al professorat, mentre que ara només ho fa un 39%

Aquest dijous, 4 de novembre, el Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya ha fet públiques les dades que demostren que el poc ús del català en l'àmbit educatiu.  

Segons les dades recollides pel Consell Superior d’Avaluació, durant els últims 15 anys el català ha patit una disminució progressiva als centres educatius, tant pel que fa a l'ús de l'alumnat com el del professorat dins de l'aula. L'any 2006 un 56% de l'alumnat es dirigia sempre o pràcticament sempre en català al professorat, mentre que ara només ho fa un 39%.

Ara bé, si parlem de l'ús del català entre alumnes, la xifra disminueix encara més. Mentre que fa 15 anys, el 67% es relacionaven sempre o gairebé sempre en català en les seves activitats grupals, actualment, només ho fa el 21,4%.

Unes xifres que preocupen al Departament d'Educació que ja ha anunciat que posarà en marxa el Pla de promoció de l’ús de la llengua catalana a partir d’aquest curs 2021-2022.

Paraules clau:

Notícies relacionades