Back to top

L'ús de les urgències a l'Hospital Sant Joan de Reus augmenta un 4% en l'últim any

En el que portem d'any, les urgències de l'Hospital Sant Joan han incrementat un 4% respecte l'any passat. Un augment que no és alarmant i que s'explica per qüestions estacionals. La situació podria canviar, però, si es deriven les urgències del CAP Sant Pere. Les atencions de medicina general són les que acumulen més visites.

L’ús del servei d’urgències de l’Hospital Sant Joan de Reus s’ha incrementat un 4% respecte al 2012. Una xifra que es contradiu amb les dades que va donar el Conseller de Salut al mes d’octubre quan assegurava que l’ús de les urgències hospitalàries s’ha reduït a Catalunya almenys un 10% en últim any. Els professionals de l’Hospital Sant Joan preveuen atendre d’aquí a finals d’any a unes 90 mil persones i atribueixen l’increment a qüestions estacionals.

El temps d’espera d’urgències depèn del nivell de gravetat de cada pacient. Es calcula que els usuaris podrien arribar a esperar un màxim de 3hores, si es tracta de qüestions lleus. La medicina interna o la general són les que atenen un volum més important de pacients, però, a més l’Hospital de Reus destaca per la seva atenció en el servei d’oncologia respecte a altres hospitals del territori.

Alguns usuraris han assegurat sentir-se satisfets amb la feina que es fa a urgències i entenen el temps de d’espera.

Davant la més que possible derivació del servei d’urgències del Cap Sant Pere des del centre hospitalari asseguren que les poden assumir fins a cert punt. Els professionals de l’Hospital reiteren que s’ha de fer un ús responsable del servei i que els ciutadans s’haurien de conscienciar en ser més rigorosos amb els tractaments mèdics per tal de reduïr la necessitat d’anar a urgències i poder alleugerir el volum de pacients que acudeixen diàriament.