Back to top

L'Usitac manté la pressió al Cap Sant Pere

L'Usitac segueix posant pressió al CAP Sant Pere per a canviar el sistema d'atenció al ciutadà. Després de la reunió que es va mantenir divendres amb la direcció del centre sanitari, les dues organitzacions han arribat a l'acord d'ampliar els punts d'atenció a la planta baixa, instal•lar un aparell TSO dispensador de tiquets indicadors i contractar una persona d'acollida a l'entrada per informar els usuaris.
CAP Sant Pere

Cues interminables i llargues hores d'espera. Aquesta és la situació a què s'han d'enfrontar els més de 40.000 usuaris que fan ús dels serveis del CAP Sant Pere. El Sindicat Usitac ha volgut posar punt i final a aquesta situació i, després d'una reunió amb la direcció de les instal•lacions, s'han acordat una sèrie de millores de cara a l'atenció del client. D'aquesta manera, a partir de dimecres, s'instal•laran tres punts més d'informació, a part dels tres punts, A, B i C, dels que ja gaudia. Els nous punts, E, F i G, s'obriran progressivament en el moment que la cua arribi a deu persones.

El secretari general del Sindicat Usitac, Josep Tutusaus, ha aclarit que "la nostra proposat va ser que l'atenció es fes des dels taulells per poder evitar tot aquest sistema de cues que tenim actualment a la porta. L'acord que nosaltres vam proposar a l'empresa no els hi va semblar prou bé i aleshores ens van fer una contraoferta que ens va semblar bastant bé".

A més a més, des d'avui ja s'han implantat noves mesures com és una persona d'acollida a l'entrada per informar els usuaris i orientar-los i un aparell TSO per informar i dirigir el pacient al taulell d'Atenció que s'ha d'adreçar per ser atès.

Un dels usuaris del centre, Francesc Parra, diu que "l'última vegada que vaig venir hi havia una cua que arribava quasi a la porta. Avui, en canvi, m'he sorprès perquè estava el taulell gairebé buit".

La proposta estarà de prova per a veure si és viable. D'aquí un mes les dues organitzacions es reuniran per avaluar si s'han obtingut bons resultats.

Paraules clau: