Back to top

"MAClownBETH" converteix la tragèdia de Shakespeare en clown

La companyia reusenca Projecte Longànime ha estrenat a l'Orfeó Reusenc l'obra "MAClownBETH", dirigida per Lluís Graells. Durant aquests dies se n'han fet 4 passis.

El títol és molt revelador. 'MaclownBeth' es basa en la tragèdia de Shakespeare, “Macbeth”, però convertida en clown. Una proposta esbojarrada que protagonitzen quatre pallassos.

L'obra, dirigida per Lluís Graells, es desenvolupa bàsicament en francès. D'aquesta manera els actors, no habituats a l'idioma, busquen transmetre el que passa als personatges a través de l'expressió i la gesticulació, fet que trasllada el pes de l'obra en l'acció, no en la paraula, i la converteix en més visceral.
Les escenes es van succeint dalt d’un escenari auster i senzill, amb només uns quants penjadors amb roba i complements que utilitzen els mateixos artistes durant la representació per caracteritzar-se dels diferents personatges.

L'estrena d'una reedició

L’obra s’ha estrenat a l'Orfeó Reusenc, de mans de la companyia local Projecte Longànime, i n’han fet 4 representacions, una cada dia des de dijous i fins diumenge. El mes que ve portaran el muntatge a Barcelona.

No és la primera vegada que la companyia versiona 'Macbeth' en clau d'humor, però els intèrprets sí que ho fan per primera vegada. Ja el 2017 se'n va fer una altra representació. La primera versió, però, data del 1998. 

Paraules clau:

Notícies relacionades