Back to top

Un macrodebat sense precedents encara la campanya electoral

L'Associació de Veïns Horts de Miró ha organitzat aquest dijous al vespre el primer debat electoral. Una oportunitat que ha donat veu a onze dels partits que es presenten a les municipals, inclosos els que no tenen representació actual.
Primer gran debat de la campanya electoral per les properes municipals a Reus.

Horts de Miró ha protagonitzat aquest dijous al vespre el primer debat electoral de cara als comicis municipals. Més que un debat, un macrodebat, que ha donat veu a onze dels partits que es presenten a les eleccions. I és que també s'han pogut escoltar per primer cop les propostes dels partits sense representació, com és el cas de Dcide, Podem Reus, Entre Veïns i Primàries Reus. L'acte, organitzat per la mateixa Associació de Veïns, ha posat sobre la taula les màximes preocupacions del veïnat. "Hem repartit urnes per establiments del barri, on els veïns podien ordenar les qüestions per ordre de preocupació", explica el president de l'Associació de Veïns Horts de Miró, Josep Lluís Nieto. "S'han centrat molt en neteja i seguretat, és el que més preocupa al veïnat", diu Nieto.

Un debat sense precedents i molt lloable, però difícil de gestionar: la sala era massa petita, hi havia un excés de calor i el debat a onze amb dos minuts per candidat i per punt ha dificultat l'aprofundiment en les qüestions. El resultat d'això: només s'han debatut tres punts dels quinze previstos. Pel que fa a la neteja, el debat s'ha focalitzat en el contracte de la brossa. Marta Llorens, de la CUP, ha reiterat la necessitat de municipalitzar el servei, una proposta que no han descartat Podem Reus i Entre Veïns. Pel que fa a la seguretat, tant Montserrat Caelles de Junts per Reus, com Andreu Martín, del partit socialista, han donat suport a la necessitat d'augmentar la Guàrdia Urbana. D'altres com Lluís Pallejà, de Primàries Reus, han apostat per la cohesió veïnal. "El contracte de la brossa és un tema que s'arrossega i és moment de repensar algunes coses", diu el número 2 d'ERC a Reus, Daniel Recasens. "Nosaltres defensem la policia de barri i de proximitat", afegeix l'alcaldable del PP a Reus, Sebastià Domènech.

Tot i les quasi dues hores de debat, moltes qüestions rellevants per als veïns s'han quedat sense plantejar, com és el cas de l'Hospital, la pobresa o el racisme.

Paraules clau: