Back to top

Macrodispositiu contra la venda de cocaïna a Reus i Mont-roig del Camp

Es tracta d’un grup criminal especialitzat, organitzat i d’alta perillositat, per la qual cosa es va comptar amb unitats d’elit dels Mossos i la Policia Nacional

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra juntament amb efectius de la Policia Nacional i la Guàrdia Urbana de Reus van dur a  terme el passat 22 de març un macrodispositiu contra la venda al detall de cocaïna als municipis de Reus i Mont-roig del Camp, durant el qual es van detenir els 13 membres d’un grup criminal suposadament dedicat al tràfic de cocaïna en la seva majoria, si bé, es van intervenir diverses substàncies estupefaents com haixix, heroïna, èxtasi i marihuana.

L’equip conjunt d’investigació es va iniciar en coincidir objectius entre la Unitat d’Investigació de la comissaria dels Mossos d’Esquadra de Reus i la Brigada Provincial de Tarragona de la Policia Nacional, qui havia iniciat gestions gràcies a la col·laboració ciutadana a través del portal propi de denúncies web en la qual es denunciava uns desconeguts que podrien estar traficant a petita/mitjana escala amb cocaïna a Reus i Miami Platja.

Un cop es van localitzar els domicilis, que alhora van resultar ser punts de venda de droga, així com magatzem on la guardaven, coneguts com guarderies, a finals de març culminava l’operatiu policíac anomenat CAVE-SEGAB, durant el qual es van portar a terme onze entrades i escorcolls simultanis en domicilis, magatzems i una masia als municipis de Reus, Miami Platja i la Pobla de Mafumet.

Amagatalls en vehicles

Entre les accions destacades, es van escorcollar diversos vehicles i es van localitzar diversos amagatalls dissenyats per transportar droga, els quals contenien cocaïna i que va ser localitzada gràcies als gossos ensinistrats en la recerca d’estupefaents.

Cocaïna i altres drogues

Posteriorment, es va realitzar un dotzè escorcoll a la localitat del Morell, domicili de la mare d’un dels detinguts, a la qual es va identificar a la via pública quan portava en una bossa, un quilo de cocaïna i 4.000 euros en efectiu. Per aquest motiu, es va acordar l’entrada i escorcoll al seu domicili en què es van trobar 33.600 euros a l’interior del calaix d’una persiana.

En els escorcolls es van intervenir un total de 2,6 quilos de cocaïna, 500 grams d’haixix, petites dosis d’heroïna, 52 pastilles d’èxtasi, 1,1 quilos de substància de tall, 210 plantes de marihuana i 2 quilos de cabdells.

Així mateix, es van intervenir 81.700 euros en efectiu i es van intervenir dues armes de foc, tres dispositius TASER, un puny americà, cinc bàscules de precisió i un vehicle d’alta gamma.

13 detinguts

macrodispositiu cocaïna reus droga policia

Els detinguts comptaven amb antecedents per delictes relacionats contra la salut pública i tots ells van passar a disposició judicial després de ser detinguts. El jutge, va decretar l’ingrés a presó provisional per a 9 dels detinguts i la llibertat amb càrrecs per a la resta de detinguts.

En l’operatiu conjunt entre la Unitat d’Investigació dels mossos de la comissaria de Reus, la Brigada Provincial de Tarragona de la Policia Nacional i la Guàrdia Urbana de Reus i atesa la perillositat d’aquest grup criminal, hi van participar efectius d’ordre públic, el Grup Especial d’Intervenció (GEI), el Grup Operatiu Especial de Seguretat (GOES) de la Policia Nacional i les unitats canines d’ambdós cossos policials.

Paraules clau:

Notícies relacionades