Back to top

Macrooperatiu policial contra el tràfic de marihuana a Reus

Al voltant d'un centenar d'agents s'han desplegat a la zona de les Verges a Mas Abelló. L'operatiu, conjunt entre Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana de Reus, ha desarticulat un clan familiar dedicat al tràfic de drogues. Els agents han detingut cinc homes i quatre dones, veïns de Reus

A primera hora d'aquest dimecres, desenes de cotxes i furgonetes dels Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana s'han desplegat per la rambla central de Mas Abelló, el carrer Mas de l'Abelló, en un espectacular dispositiu policial que perseguia un clan familiar que operava com una organització criminal. 

L'operatiu ha realitzat de moment 9 detencions i també s'haurien efectuat diverses entrades i registres en domicilis dels carrers de les Verges, on no és la primera vegada que s'efectuen operacions policials d'aquestes característiques. L'operació continua oberta i no es descarten més detencions. Els detinguts han de passar a disposició del jutjat de guàrdia en les properes hores. 

Operatiu policial antidroga Sant Josep Obrere Reus

Un operatiu que destaca per la seva magnitud

Ara bé, aquest cop la situació ha estat més espectacular. Els Mossos d'Esquadra han portat fins a Reus a les Brigades Mòbils (BRIMO) de Barcelona per a efectuar els registres. De fet, també hi han participat diverses dotacions del Grup Especial d'Intervenció (GEI) que ha coordinat l'operativa amb drons des de l'aire i que també ha efectuat registres en domicilis. Es tracta del cos d'elit de la policia catalana. 

A més, també hi ha participat la patrulla canina i agents de Salut Pública han retirat animals dels domicilis registrats. 

9 detencions, 3.000 plantes de marihuana i galls de batalla

gall batalla reus

Els agents han detingut cinc homes i quatre dones, veïns de Reus, com a presumptes autors dels delictes de tràfic de drogues, defraudació de fluid elèctric i pertinença a grup criminal.

Durant tot el matí s’han fet set entrades, sis a Reus i una a la Selva del Camp, on s’han localitzat 3.000 plantes de marihuana aproximadament i sacs amb cabdells preparats per a la venda al detall. També s’han localitzat bàscules de precisió, una envasadora i tot el sistema de ventilació i il·luminació per fer el cultiu intensiu.

A més de la droga, els investigadors han intervingut prop de 30.000 euros en efectiu, joies i un vehicle de gamma alta. D’altra banda, en una de les entrades ubicada al barri Sant Josep Obrer de Reus s’han intervingut quatre galls de baralla, dues caderneres i un gos de raça potencialment perillosa.

Paraules clau:

Notícies relacionades