Back to top

Madrid situa l'estació Intermodal a Vila-seca

Ho ha assegurat el secretari general d'infraestructures que també assegura que queda pendent consensuar-ho amb la Generalitat i amb els alcaldes del Camp de Tarragona.

Després d'anys d'intentar desencallar el projecte de l'estació Intermodal al sud de l'Aeroport de Reus, ara el govern central proposa que la infraestructura es situï al terme municipal de Vila-seca. Segons ha assegurat Sergio Vázquez, el secretari general d'infraestructures del ministeri de Transports, Vila-seca ofereix "més funcionalitat ferroviària i més intermodalitat" que l'opció de construir-la a tocar de l'aeroport de Reus.

Amb tot, Vázquez ha dit que la proposta, que neix d'un estudi d'ADIF, encara s'ha de consensuar amb la Generalitat i les administracions locals. Segons assegura, la Generalitat ha vist la proposta amb bons ulls inicialment, però insisteix que volen "un diàleg transparent" per arribar a un acord amb el territori. Amb tot, no ha volgut posar terminis.

Per tant, l'opció que s'havia plantejat en els darrers anys, construir-la a l'aeroport de Reus, ha perdut pes. "Hem de buscar un projecte que tingui més funcionalitat per al sistema de transports en el seu conjunt. Hi ha un consens ampli de la no adequació del projecte. És una decisió que està pràcticament presa", ha dit respecte a les escasses possibilitats amb les quals ha quedat l'aeroport.

Reacció de la Cambra de Comerç

Des de l'ens cameral reusenc, el president Jordi Just ha assegurat als micròfons de Canal Reus que "quan ja tenim quasi lligat que es farà l'estació, surten amb un canvi d'ubicació. Que no juguin més al gat i la rata", rebla. Just considera que el que necessita la segona àrea metropolitana de Catalunya és aquesta infraestructura i "de manera urgent". "Nosaltres volem que es faci i que sigui ràpid", conclou.

Paraules clau:

Notícies relacionades