Back to top

Malalts d'Aigua i el Celler Clos Galena nedaran junts per l'ELA

12 nedadors de Malalts d'Aigua, un grup encapçalat per Jordi Cervera, faran una travessa per relleus des de la plataforma Casablanca de Repsol fins a Cambrils la segona quinzena d'agost. La bodega del Molar hi participarà amb una venda de vins solidària

Els nedadors i nedadores del grup Malalts d'Aigua, encapçalat per Jordi Cervera, han presentat aquest dissabte el seu repte. Sota el lema "Connecta't per l'ELA", faran una travessa per relleus des de la plataforma Casablanca de Repsol fins a Cambrils, un total de 45 kilòmetres, per contribuir a la lluita per l'Esclerosi Lateral Amiotròfica (ELA).

Ho faran durant la segona quinzena d'agost i Jordi Cervera, que l'any passat ja va assolir un repte en solitari per l'Alzheimer, ha explicat que els atletes "entrenen cada dia per aconseguir que aquest repte sigui un èxit". La iniciativa compta amb el suport del Club Nàutic i l'Ajuntament de Cambrils.

L'acció anirà acompanyada de la venda solidària de les ampolles de vi 'Secrets de Mar' del Celler Clos Galena del Molar. Es podran adquirir a partir del dilluns 3 de maig a les botigues físiques o fent comandes en línia i, per cada unitat venuda, es destinarà un euro a la Fundació Catalana d'ELA Miquel Valls.

A Catalunya, unes 400 persones estan afectades per l'ELA

Per a Anna Rigola, responsable de la comunicació de la Fundació, aquestes accions, a més de contribuir al suport d'afectats i famílies i a la investigació, donen visibilitat a una malaltia minoritària com l'ELA, que a Catalunya afecta unes 400 persones. La Fundació considera que la xifra s'eleva fins als 1.200 afectats perquè també s'han de comptabilitzar els familiars afectats.

A l'acte de presentació també hi ha assistit Juan Carlos Unzué, exjugador de futbol a la Primera Divisió i ara diagnosticat d'ELA. Unzué, que lluita per visibilitzar aquesta malaltia, ha aplaudit la iniciativa i creu que l'esport és un exemple de la força de l'acció col·lectiva: "Al nostre voltant hi ha molta gent que ens estima, i en un moment donat, tothom necessita ajuda".


optiques visio

Paraules clau:

Notícies relacionades