Back to top

Mandongo per a 400 comensals

La matança del porc era, antigament, un esdeveniment molt important que reunia tota la família, i anava lligat a un bon àpat. Aquest àpat és el que s'ha volgut conservar, en una trobada popular, a Capafonts. Enguany s'ha celebrat la setzena edició de la Festa Popular del Mandongo.
festa gastronòmica

Unes 400 persones han assaborit el mandongo que han preparat les integrants de l'Associació de Dones de Barrulles. Un àpat molt calòric amb el que es pretenia combatre el fred de l'hivern, i proporcionar l'energia necessària per fer totes les feines lligades a la matança del porc, com elaborar pernils o trinxar carn per a fer-ne botifarres.

El mandongo, segons ens explica la presidenta de l'Associació, Lourdes Buldó, té com a principals ingredients "magre, cansalada, fetge i ronyons de porc, i s'hi afegeixen fesols que es fregeixen amb el mateix oli".

La festa gastronòmica ha ofert als visitants un esmorzar de forquilla i ganivet o bé un àpat per dinar, i és que el mandongo s'ha servit durant tot el matí i fins ben entrat el migdia. Una banda de música ha amenitza la trobada popular. La jornada també ha comptat amb un mercat de productes locals on s'hi ha pogut adquirir artesania o productes alimentaris.

Paraules clau: