Back to top

Manifestació a Reus contra el passaport covid, la segregació escolar i la vacunació infantil

Diversos col·lectius critiquen la pressió que exerceix el Govern davant la vacunació anticovid i la segregació que comporta sobretot a l'àmbit educatiu.

Unes 300 persones s'han manifestat pel centre de Reus en contra la gestió que el Govern està fent de la pandèmia. Denuncien que des de les administracions s'estan prenent mesures autoritàries i segregadores per tal que la gent es vacuni en contra de la covid-19, i critiquen l'ús que s'està fent del passaport covid. La protesta, convocada per la Tartanya Antifeixista, l'Assemblea Pagesa de Catalunya, i la Plataforma pel Debat Social, Drets, Salut i Sobiranies, ha arrencat de la plaça de la Llibertat i ha finalitzat a la plaça del Mercadal, on s'ha llegit el manifest.

Sobre el protocol escolar en la gestió dels casos covid

A nivell escolar, afirmen que el protocol escolar en la gestió de la pandèmia segrega els estudiants en funció de si estan vacunats o no, ja que davant de casos positius de covid, als alumnes no vacunats se'ls exclou i se'ls obliga a fer quarantena, mentre que als vacunats amb pauta completa se'ls permet continuar anant al centre escolar. Per tot plegat, reclamen poder escollir lliurement sobre la vacunació.

Els concentrats, provinents de diferents punts de Catalunya, consideren que el Govern vol mantenir els centres educatius oberts a qualsevol preu, sense seguir un criteri d'educació ni de salut, i qualifiquen d'indignant la "improvisació" amb què, segons ells, estan gestionant la pandèmia.

Paraules clau:

Notícies relacionades