Back to top

Manifestació de veïns i ocupes davant la residència Montemar

El projecte "Edifici Dignitat", que ocupa l'antiga residència Montemar de Vilafortuny, a Cambrils, enfronta veïns i ocupants en una manifestació on hi participen unes 300 persones. La polèmica va esclatar fa 10 dies.
vilafortuny

Pancartes, crits, xiulets... Així és com han viscut els veïns de Vilafortuny la concentració davant l'antiga residència Montemar per rebutjar l'ocupació de l'edifici. Denuncien que el projecte dels activistes que l'ocupen és il·legal i que l'edifici no està en condicions per ser habitat. A més, asseguren que les institucions ja tenen mecanismes per fer front a la situació de famílies vulnerables, i que l'àrea de Benestar Social de Cambrils ja està treballant en favor d'aquests col·lectius.

La portaveu plataforma "Stop Ocupes Vilafortuny", María Muñiz, defensa que qui lidera el projecte "ha de presentar el projecte a l'Ajuntament de Cambrils, legal, amb una sèrie de suports, i amb una sèrie de bases amb les quals l'Ajuntament decideixi si és capaç o no. S'ha de reconèixer que l'Ajuntament de Cambrils, en aquests moments, té un departament de Benestar Social que està funcionant, unes cases d'acollida que estan funcionant, i una sèrie de professionals al darrera que estan donant suport a aquest perfil de persones".

A l'altra banda, just a les portes de la residència, un grup reduït de persones, amb el suport de membres del CDR de Cambrils, defensa que s'hagin reobert els accessos d'aquest equipament per habilitar-lo com a centre social. Expliquen que el projecte, sota el nom 'Edifici Dignitat', preveu acollir més de 50 famílies amb menors i altres col·lectius en situació de vulnerabilitat.

Segons Jorge Fernández, qui lidera el projecte "Edifici Dignitat", "això són solucions, perquè la família que estigui afectada pugui venir i se li pugui donar una solució. Pel que lluitem és perquè en les famílies que hi hagi menors, estiguem complint una convenció, no una declaració universal de drets humans, sinó una convenció".

Els veïns asseguren que les protestes seguiran, i preveuen concentrar-se setmanalment. I és que a banda d'aquesta polèmica, els residents afirmen que tenen comptabilitzats al barri uns 66 habitatges ocupats més.

Notícies relacionades