Back to top

Manifestacions estàtiques a Reus i Tarragona per l'1 de Maig

Sindicats, moviments socials i col·lectius anticapitalistes, es manifesten a Reus i Tarragona per exigir treballs dignes i defensar els drets dels treballadors en la commemoració de l'1 de Maig.

A Reus, després de tres anys, s'ha recuperat la manifestació de l'1 de maig, impulsada pels sindicats alternatius (CGT, COS, la Intersindical, el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans, i el Sindicat de l'Habitatge de Reus) i els moviments socials anticapitalistes. Degut a la pandèmia, ha tingut un format estàtic, amb 5 parlaments i l'actuació musical dels grups Toubab, Terra Ferma, i la cantant Paula Llaurador.
Des de la Plataforma Anticapitalista primer de Maig de Reus, s'ha posat èmfasi en un dels lemes d'enguany: "Treballar menys per treballar tothom", apostant pel repartiment del treball i la riquesa.

Concentracions a Tarragona

Els sindicats UGT i CCOO s'han manifestat al matí a la Rambla de Tarragona, i han alertat de la complicada situació laboral del moment, que s'ha vist augreujada per la pandèmia. En aquesta línia, han denunciat la falta de polítiques d'ocupació, les pràctiques empresarials abusives, i la necessitat de derogar la reforma laboral i la reforma de pensions. A més, han volgut posar en relleu la precarietat dels treballadors de la salut, essencials en l'emergència sanitària, i la manca de recursos a l'educació. 
A les 7 de la tarda ha tingut lloc, a la plaça Imperial Tarraco, l'acte unitari del Camp de Tarragona, on hi han participat els sindicats alternatius i els moviments socials 
anticapitalistes del Camp de Tarragona.    


optiques visio

Paraules clau:

Notícies relacionades