Back to top

Manifestacions en moviment per la Diada Nacional de l'11 de setembre

Després d'un 2020 en què es van haver de realitzar actes estàtics i en espais amb aforament controlat, tant l'ANC com l'Esquerra Independentista proposen mobilitzacions a Barcelona però també al centre de Reus.

L'independentisme vol recuperar les manifestacions en moviment per la Diada Nacional del pròxim onze de setembre. Després d'un 2020 en què es van haver de realitzar actes estàtics i en espais amb aforament controlat, tant l'ANC com l'Esquerra Independentista proposen mobilitzacions a Barcelona però també al centre de Reus.

L'alt percentatge de vacunació entre la població i la millora de les xifres de contagis de la cinquena onada han provocat que el moviment independentista s'hagi aventurat a organitzar i participar de nou en manifestacions en moviment.

L'ANC de Reus s'ha sumat a la convocatòria feta a la plaça d'Urquinaona de Barcelona, una marxa que preveu acabar al Parc de la Ciutadella i per la que, tal com passava abans del 2020, ha tornat a organitzar autobusos perquè la gent del Baix Camp s'hi pugui desplaçar. Les xifres, però, s'esperen inferiors a la resta d'anys.

Diferents carrers, més espai 

L'esquerra independentista del Baix Camp també treballa per fer una manifestació pels carrers del centre de Reus el dia 11 al vespre. Tot i que encara esperen l'autorització definitiva, el recorregut habitual ha patit modificacions. La marxa, que començarà al mercat Central, acabarà al passeig de Mata en lloc del Fossar Vell per comptar amb més espai i garantir les mesures sanitàries. L'Ajuntament de Reus també durà a terme l'ofrena floral a la plaça del Baluard el matí de la Diada.

Paraules clau:

Notícies relacionades