Back to top

Manifestacions a Tarragona un any després de l'explosió d'IQOXE

Sindicats i veïns de la zona han convocar diverses manifestacions per reivindicar la manca de seguretat un any després de l'accident, ja que, segons diuen, no ha canviat res.

Aquest dijous es commemorava el primer aniversari de l'accident d'IQOXE i el malestar entre sindicats i veïns de la zona no ha decaigut un any després. A Tarragona es van organitzar fins a tres manifestacions per demanar més seguretat a la indústria petroquímica.

Manifestació IQOXE

A la plaça de la Font gairebé 200 persones es van concentrar amb motiu de protesta tot reivindicant la mala gestió del conflicte, de fet, Adrià Pallejà, portaveu de la Plataforma Cel Net, assegura que "probablement estem pitjor del que estàvem", explica que encara no s'han pres mesures i "no ens podem arriscar a tornar a viure un accident com aquest".

El batlle de Tarragona, Pau Ricomà també va estar present a la manifestació per donar suport a tots els afectats. L'alcalde, assegura que s'ha avançat molt poc i defensa també la idea que "mai més pot passar un accident com el que es va produir a IQOXE".

Un any després, no ha canviat res

Manifestació IQOXE

Tot i que des del govern asseguren que s'està molt a prop d'arribar a un acord per millorar la seguretat de la zona, els veïns i els sindicats no ho tenen clar. Una de les reclamacions més reiterades és que 366 dies després no ha canviat res i aquesta situació encara genera malestar entre el veïnat més afectat tal com assegura Alfonso López, president de la Federació de Veïns de Tarragona. També declara que "hem arribat a la conclusió que només ha passat un any, un any nul en què no s'ha fet res".

La presidenta de l'Associació de Veïns de Bonavista, Loli Gutiérrez, s'hi suma a la protesta i denuncia que "alguns veïns encara pateixen depressió", de fet explica que s'escolten sorolls que provenen de les fàbriques contínuament i "no estar informats, és molt dolorós".

La concentració ha comptat amb un minut de silenci a les 18:40 hores, el minut en el qual va explotar el reactor d'IQOXE un any enrere i que va comportar la defunció de tres persones.

Paraules clau:

Notícies relacionades