Back to top

Mantenen la circulació amb cadenes a la N-420 entre Riudecols i Marça

Actualitzem la darrera hora de la nevada al Camp de Tarragona
Ensenyament suspèn el transport escolar a tot Catalunya

Actualització 11:00 hores

Segons informa el Servei Català de Trànsit, hi ha 6 carreteres on cal circular amb cadenes, entre les quals destaquen:

La N-420 entre Riudecols i Marçà i la N-240 entre Valls i Montblanc

Actualització 10:30 hores

Segons informa el Servei Català de Trànsit, les principals afectacions per la neu al Camp de Tarragona es concentren, en aquests moments, a la carretera C-44 que comunica Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant on és obligatori l'ús de cadenes.

Fins a les 8:00 hores del matí, la carretera N-420 a Falset estava tallada per la neu però s'ha reobert a la circulació al cap d'uns minuts.

Piñol
Almoster

Anul·lat el transport escolar per la jornada d'avui

La incidència de la neu, lleu tocant a la costa, ha estat important a partir de certa alçada. El Departament d'Ensenyament, de fet, ha anul·lat el transport escolar de manera generalitzada seguint les indicacions de Protecció Civil.

Les màquines llevaneus s'han encarregat de deixar practicables carreteres com la de La Mussara, tot i que recordem les recomanacions de les autoritats de no desplaçar-se si no és imprescindible a les zones on la neu pugui portar problemes.

L'antic poble de la Mussara sí que ha estat testimoni d'una bona nevada i ha arribat a registrar fins a 5 centímetres de gruix. Hi ha cinc màquines llevaneus, gestionades per la Diputació de Tarragona, que han estat treballant tota la tarda i que, si la previsió no varia, també ho faran durant la nit.

Suspenen la circulació de camions a tota Catalunya

El darrer Consell Assessor del Pla Neucat ha restringit la circulació de camions de més de 7.500 Kg a partir de les 16:00 hores d'aquest dimarts a la tarda. Des de la Federació d'Empresarial d'Auto-Transports de la demarcació de Tarragona (FEAT) consideren que aquesta mesura anunciada pel govern és 'desproporcionada i no té en compte les diferents situacions que es donen al país'. Des de la FEAT consideren que s'haurien d'adoptar mesures més 'flexibles' ja que s'han aturat a molts vehicles que circulaven per punts on només hi plovia.

D'altra banda,  els centres de salut activaran un protocol de reprogramació de visites per les persones que no puguin desplaçar-s'hi demà. Les reprogramacions s’han de realitzar posant-se en contacte amb el centre de salut respectiu. El telèfon 061 CatSalut Respon del Departament de Salut es reforçarà per atendre les consultes de persones que es trobin malament i tinguin dubtes sobre si han d'anar a urgències.

El telèfon d'emergències 112 ha rebut al llarg de la jornada d'avui 19 trucades relacionades amb episodis de fred i neu al Baix Camp. 

Paraules clau:

Notícies relacionades