Back to top

Es mantenen les restriccions fins al 28 de febrer

El gros de les restriccions s'allarguen fins al 28 de febrer. Les novetats són que es permeten les activitats extraescolars (d'infantil i primària), dels caus, esplais i agrupaments escoltes; i que l'esport federat podrà entrenar sense limitacions.

El PROCICAT ha anunciat que les mesures actuals es prorroguen una setmana més, fins al 28 de febrer. Es va avançar que hi hauria una certa flexibilització de les mesures, i de manera limitada, així ha estat.

A partir del pròxim dilluns 22 de febrer s'autoritzen les activitats extraescolars i d'esport escolar, així com de les activitats de l'àmbit del lleure educatiu dirigides pels infants d'Educació Infantil i Primària. També s'equipara l'esport federat i els consells esportius pel que fa a poder entrenar amb més de 6 persones i participar en les competicions permeses. A més a més, el circ s'ha inclòs com a esdeveniment cultural.

Què no canvia?

Es manté la limitació d'entrada i sortida de persones de Catalunya, el confinament comarcal i el nocturn (entre les 22.00 h i les 06.00 h), exceptuant aquells desplaçaments adequadament justificats.

Els horaris de la restauració i l'hostaleria tampoc varien, i continuaran obrint de 7.30 h a 10.30 h i de 13.00 h a 16.30 h. Tampoc es modifica el 30% de l'aforament al petit comerç -que seguirà tancat el cap de setmana-; ni el tancament dels centres comercials i establiments de més de 400m2.

L'educació seguirà com fins ara, mentre que la cultura continuarà a la meitat del seu aforament. Els actes religiosos i cerimònies civils es mantenen al 30% de l'aforament. En ambdós casos, el màxim d'assistents són 500 persones.

Pel que fa a l'àmbit esportiu, les instal·lacions i equipaments en espais tancats poden obrir amb un 30% de l'aforament, activitats grupals limitades a 6 persones i amb l'ús obligatori de mascareta. Els que estiguin a l'aire lliure, oberts amb un 50% d'aforament i control d'accés.

Paraules clau:

Notícies relacionades