Back to top

Mantenir la tradició de la palma beneïda tot i el confinament

Els artesans de palmes volen frenar l'impacte negatiu de les vendes oferint els seus productes a Internet. És el cas de Palmes Viaplana qui, fins i tot, han optat per beneir les palmes que ofereixen a la seva pàgina web.
Una palma de Palmes Vilaplana

En un any normal, i en aquestes dates, l’empresa Palmes Viaplana estaria treballant frenèticament, però en ple confinament i amb les celebracions del Diumenge de Rams cancel·lades, no és així.

Per donar sortida a les 75.000 palmes que han elaborat durant tot l'any, han impulsat una venda online, ja que els seus clients habituals, botigues i fires, ara estan clausurades.

Palmes, fins i tot, beneïdes

Per donar un valor afegit a les palmes, i davant la petició que havien rebut de diversos clients i amics, van activar una benedicció amb caràcter d’urgència.

Ho explica Joan Vaqué, gerent de Palmes Viaplana:

"Vam convidar el mossèn del poble davant la impossibilitat que la gent pogués beneir les seves palmes. A més, hem arrencat una iniciativa de penjar les palmes als balcons amb l'objectiu de recuperar aquesta tradició en dies de confinament".

Des de Palmes Viaplana, un negoci amb cent cinquanta anys d’història, temen que la sotragada faci perillar la seva continuïtat, fet que perjudicaria un sector que està en vies d’extinció, ja que actualment queden molt pocs artesans de palmes.

canalreus a telegram

Paraules clau:

Notícies relacionades