Back to top

Mantenir les bitlles catalanes a través de la canalla

SILVIA ANDREO

Cambrils ha reunit aquest diumenge al matí escolars de tot el municipi per disputar una tirada de bitlles catalanes. Un joc tradicional català que es vol seguir mantenint, començant pels més petits, per això el club esportiu de bitlles del municipi organitza, per quart any consecutiu, un campionat per tots els escolars de la comarca.

Un any més el Parc del Pescador de Cambrils ha acollit la primera jornada del Campionat escolar de bitlles catalanes.  Una competició que dura 4 jornades i en la que participen 5 escoles del municipi. A Catalunya hi ha més d’un centenar de clubs que practiquen aquest joc tradicional català.

El club esportiu de bitlles del municipi no vol que es perdi i per fomentar la seva pràctica el president i la seva dona durant la setmana es dediquen a anar per les diferents escoles per ensenyar a jugar. El campionat és un bon moment per demostrar les habilitats d’aquests petits jugadors.
Una activitat que serveix també perquè els nois i noies de les diferents escoles es coneguin entre ells . Els jugadors que millor es classifiquin passaran a la fase territorial, que se celebrarà el 9 de maig també a Cambrils.