Back to top

Mantenir viu l'esperit carnavalesc en temps de pandèmia

Tots els referents típics del Carnaval de Reus es poden veure aquests dies, i fins el 28 de febrer, al Castell Cambrer, en la mostra "Pel febrer, Carnestoltes hem de fer".

Alegria, nostàlgia, resignació... Sentiments contradictoris són els que ens desperta l'exposició "Pel febrer, Carnestoltes hem de fer", un recull de tots els ingredients del Carnaval que enguany estem vivint de manera molt diferent a causa del coronavirus. A la mostra, que ocupa dues plantes del Castell del Cambrer, hi podem veure disfresses, banys de festa, àpats farcits de colesterol, o quilos, quilos de confeti, tot ben posadet seguint un recorregut amb plafons que ens detallen què se celebra durant el període carnavalesc.
Sota l'atenta mirada de la figura simbòlica del Rei Carnestoltes, reflex del cartell de Carnaval de l'any 1979, els visitants van passejant pels records de la festa, en un intent de mantenir viu l'esperit del Carnaval. Tampoc hi falta l'escena de l'enterrament, plena d'ironies i sarcasme.

Els excessos a casa i amb la bombolla de convivència

Enguany, però, tal i com ens recorden els treballs que han participat al concurs de cartells, si ens volem disfressar ho haurem de fer a casa, i només ens queda resar perquè l'any que ve puguem celebrar un Carnaval com els dels darrers anys. Així doncs, com a molt els excessos a casa, i dins la bombolla de convivència.
 

Paraules clau:

Notícies relacionades