Back to top

Es mantindrà el preu màxim diari als pàrquings municipals de Reus

No es modificaran les tarifes amb una excepció: el pàrquing del Tecnoparc passarà a costar 3 euros diaris enlloc de 2.

Tot just fa 10 anys que aparcar a Reus és més barat per als seus usuaris. Una mesura que en aquell moment havia de ser temporal perquè el cotxe en un pàrquing soterrat tingués un cost de només quatre euros, una tarifa més assequible que en qualsevol àrea de zona blava en superfície.

Aquesta iniciativa es va estrenar el desembre de 2013, coincidint amb el 25è aniversari de l'Empresa Municipal. Amb aquesta mesura van voler afavorir l'activitat econòmica i, directament, els sectors comercial i de la restauració, però també la cultura i l'oci nocturn, coincidint amb la posada en marxa d'una tarifa nocturna reduïda.

A banda, amb el baix preu s'aconseguia que molts vehicles anessin directament a aparcar en aquests pàrquings soterrats i, així, es descongestiona la via pública de vehicles que busquen aparcament en superfície.

Més de 10 milions d'usuaris

La baixada d'aquest preu ha tingut, a més, un efecte rebot: els usuaris dels aparcaments municipals han augmentat marcant xifres rècord i amb un ritme 'in crescendo'. Segons dades de l'Ajuntament, des del 2013, més de 10 milions d'usuaris han aparcat en qualsevol dels 10 pàrguings que conformen la xarxa municipal. Durant el 2020, i a causa de la pandèmia, hi va haver una recessió, assolint només 1,4 milions d'usuaris, però el 2021 i 2022 s'han registrat més de 1,8 milions de cotxes que han utilitzat aquest servei municipal.

Unes xifres que des del consistori esperen que en els pròxims anys continuïn creixent. Sobretot tenint en compte la imminent instauració de la Zona de Baixes Emissions al centre de Reus, on els aparcaments jugaran un paper clau com a punts dissuasius dels reusencs o visitants que vulguin desplaçar-se pel centre.

Congelació de les tarifes

Com dèiem, una mesura que en el seu moment es va adoptar com a excepcional, però que s'ha mantingut al llarg dels anys. De fet, l'única tarifa que es modificarà de cara a l'any vinent és la corresponent a l'aparcament del Tecnoparc, on dels dos euros diaris s'augmenta als tres.

Paraules clau:

Notícies relacionades