Back to top

Marc Salvadó: “Àfrica refusa ser el continent on testejar possibles vacunes contra la Covid-19”

El reusenc Marc Salvadó porta sis anys a la capital del Senegal, Dakar, on assegura que el país s’ha sabut adaptar molt bé en àmbit sanitari a l’estat de pandèmia.
Marc Salvadó

El continent africà no vol ser el conillet d’índies de cap vacuna contra la Covid-19. Alt i clar, la població senegalesa s’ha unit a aquesta reclamació, tal com detalla el reusenc Marc Salvadó, qui es troba vivint des de fa sis anys a la capital, Dakar. Allí, on treballa com a arquitecte freelance, reconeix que ha escoltat en més d’una ocasió que el ‘coronavirus és una malaltia de negres’.

Amb el pas dels dies i l’augment de casos entre la població autòctona, són unes afirmacions que s’han anat desmentint. Unes informacions falses que van ser propiciades pels primers casos que es van detectar al país als volts de febrer, que majoritàriament, provenien d’altres països europeus.

Malgrat que els casos es van detectar relativament aviat, Salvadó relata que al Senegal no s’ha decretat un confinament dur, sinó que s’ha activat un toc d’alerta i una sèrie de limitacions per evitar més contagis. En aquesta línia, la població senegalesa té respecte a l’hora d’incrementar els casos de covid-19, encara que Salvadó apunta que en alguna ocasió, es pot definir a la ciutadania com ‘indisciplinada’. Malgrat tot, amb la situació de pandèmia mundial, la població sembla que s’ha conscienciat envers els riscos que comporta contreure aquesta malaltia de la qual encara no hi ha un remei.

Marc Salvadó

 A l’altra cara de la moneda, el reusenc reconeix que el país africà està molt ben preparat a escala sanitària per fer front a pandèmies, tot i no comptar amb una sanitat pública. “Aquí malalties com la malària són ben presents i per això, saben com organitzar els recursos sanitaris per respondre davant aquestes situacions”, explica.

Un altre apunt positiu que apunta és la transparència del govern, el qual surt cada dia a comunicar els nous detalls sobre l’estat d’expansió de la pandèmia. Segons el punt de vista de Salvadó, l’acció del govern senegalès en aquest aspecte és més eficient que no pas la de les administracions catalanes o espanyoles.

Paraules clau:

Notícies relacionades